Vries heeft vanaf 1 november weer een jeugdsoos

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

VRIES – Een miniplaybackshow in het dorpshuis zetten Margriet Hazelaar, Gonda Bouwman en Suzan Noordhuis aan het denken. ‘’Nadien stonden alle kinderen, groot en klein, jong en oud door elkaar heen te dansen en te zingen. Dat was zo leuk dat we er wel iets mee moesten doen’’, vertelt Hazelaar. Het idee van een jeugdsoos in Vries werd daar geboren en de drie vrouwen zijn het kernteam erachter.


Het lijntje naar de gemeente was al gelegd door Jonas Stevens en Kian de Jong. Twee tieners die al eerder bij de gemeente hadden aangeklopt voor een jeugdsoos en inmiddels de krachten hebben gebundeld met het kernteam. ‘’Dankzij hen was het idee al bekend bij de gemeente. We hebben het nu voor elkaar dat we de komende drie jaar subsidie krijgen met het doel om vanaf dan zelfvoorzienend te zijn’’, legt Hazelaar uit.


Het is de bedoeling dat de jeugdsoos toegankelijk wordt voor kinderen van groep zeven en acht van de basisschool en middelbare scholieren. Zo is de jeugdsoos een keer per week geopend. Van 19:00 uur tot 20:15 uur voor kinderen van groep 8 en van 20:30 uur tot 22:30 uur voor middelbare scholieren. Daarbij wordt er voor kinderen van groep 7 maandelijks een avond georganiseerd, zodat ze ook eens in de soos mogen koekeloeren. 


Noordhuis vult daarop aan: ‘’Vries timmert als dorp echt aan de weg. Initiatieven als Vries draait door en het Tweiduuster Brinkfestival maken een dorp toch een stuk aantrekkelijker. We hopen dat we daar met deze jeugdsoos aan bij kunnen dragen.’’ Daarom wil het kernteam nog graag een oproepje aan bereidwillige mensen die de jeugdsoos wellicht willen helpen. ‘’Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers waarmee we teams kunnen vormen voor de verschillende avonden. Daarbij ligt de focus vooral op het feit dat de kinderen veilig lol kunnen maken en het in de teams onderling ook gezellig is’’, legt Hazelaar uit.


De opening op 1 november is voor iedereen toegankelijk. Er zal een rad van avontuur zijn waarbij er cadeaus ter beschikking zijn gesteld door de ondernemers van Vries. Daarbij komt DJ Robin uit Vries draaien en zal burgemeester Marcel Thijsen de jeugdsoos feestelijk openen. ‘’Enzo Knol kon helaas niet, maar wij zijn ook heel blij met de burgemeester hoor’’, lacht Noordhuis. De nieuwe jeugdsoos in Vries is te vinden op Facebook en Instagram en potentiële vrijwilligers kunnen mailen naar jeugdsoosvries@gmail.com

UIT DE KRANT

Lees ook