Fractie CDA Tynaarlo wil duidelijkheid over looproutes centrum Eelde

|
| Foto: |
eelde
TYNAARLO – De fractie van het CDA Tynaarlo wil duidelijkheid over de looproutes in het centrum van Eelde om en nabij de driesprong Hoofdweg/Kerkhoflaan. De te lopen route zou niet duidelijk zijn en mogelijk de veiligheid van voetgangers in gevaar brengen. Dat schreef de fractie aan een brief aan het college. De vernieuwde stoep eindigt bij de bushalte, deze met een flink hoogteverschil ten opzichte van de rijbaan. Verdere keuzes voor de voetganger zijn er niet, er is geen zebrapad dan wel andere visuele/ verkeersremmende maatregelen die het oversteken ondersteunen.
Tevens vragen inwoners zich af waar men langs zou moeten lopen om vanaf Hoofdweg/Westerhorn in het centrum naar de winkels aan de Kerkhoflaan te komen, stelt de partij. De route loopt dood op het terras bij het restaurant “de Rooie Kater”, althans zo lijkt het. Intussen lopen inwoners, bij gebrek aan een duidelijke route, door de in ontwikkeling zijnde groenstrook, oftewel door de modder. Het CDA wil weten of het de bedoeling is dat voetgangers komend vanuit de richting Hoofdweg/Westerhorn langs restaurant “de Rooie Kater”’ wandelen om naar de winkels aan de Kerhoflaan te gaan.
De fractie wil antwoord op de volgende vragen:Is het mogelijk dat de route duidelijk wordt aangegeven dan wel gemarkeerd? Bovengenoemde looproute komt momenteel uit op geparkeerde auto’s waardoor het ons onduidelijk is of de stoep bruikbaar is als doorgaande looproute naar de winkels aan de Kerkhoflaan en dergelijke. Is het de bedoeling dat aldaar blijvend sprake is van een parkeerplaats? Om nabij de bushaltes de Hoofdweg over te steken is voor met name minder validen, rollator- en scootmobiel gebruikers een flinke uitdaging. De bushaltes aan weerszijden zijn, zoals te doen gebruikelijk, voorzien van hoge stoepranden om het instappen in de bus te vergemakkelijken. Dit levert echter voor het oversteken van de weg een uitdaging op. Er is een flinke hindernis ontstaan. Een eindje verderop oversteken is, vanwege een onoverzichtelijke kruising en daarmee gepaard gaande gevaarlijke situaties, niet aan te bevelen. Kunt u er zorg voor dragen dat er een veilige en herkenbare mogelijkheid wordt gecreëerd voor voetgangers om ter plaatse over te steken?
 
|

UIT DE KRANT

Lees ook