TerraNext opent haar deuren tijdens Beleefdag

Afbeelding
eelde

EELDE – Op zaterdag 21 maart organiseert TerraNext in Eelde een Beleefdag. Tijdens deze Beleefdag is er een hoop te beleven in en rondom het gebouw van het opleidingsinstituut in Eelde. “We willen iedereen met een groen hart kennis laten maken met TerraNext. Bezoekers kunnen rondkijken, sfeer proeven en kennismaken met onze docenten en studenten. We laten zien welke opleidingen en cursussen we aanbieden en organiseren een breed programma op ons hele terrein”, vertelt Sarah Tinnevelt, afdelingsdirecteur van TerraNext.


TerraNext is dé opleider van de groene sector. Actief in heel Noord-Nederland, met praktische eigentijdse en compacte opleidingen voor volwassenen. “Wij zijn gericht op de behoefte van de klant. Tijdens de Beleefdag is er een mix van groene onderwerpen die iedereen met een interesse voor groen zal aanspreken. Er zijn lezingen, workshops en er is een informatiemarkt. Op deze manier willen wij iedereen met een interesse voor groen en bloem kennis laten maken met ons. We merken dat er veel groengeoriënteerde mensen zijn, die vaak niet weten welke mogelijkheden TerraNext hen kan bieden. Daarom openen we onze deuren op 21 maart”, vertelt Tinnevelt.


TerraNext is ingericht op de levenslang lerencyclus: “Het maakt niet uit of je net 20 bent of al middenin de 50. Onze studenten komen uit alle leeftijdsgroepen. Onlangs was er een studente die een opleiding in de zorg had afgerond. Ze werkte inmiddels een aantal jaren in deze sector, maar haalde daar te weinig voldoening uit. Uiteindelijk besloot ze bij ons verder te studeren en nu is ze dolgelukkig met haar baan als hovenier.”


Tijdens de Beleefdag worden lezingen gegeven, demonstraties uitgevoerd en krijgt men echt een kijkje in de keuken. Alle deuren gaan open bij de opleidingsaanbieder in Eelde. “We willen graag een zo volledig mogelijk beeld van TerraNext geven aan onze bezoekers. De Beleefdag is dan ook voor iedereen toegankelijk”, vertelt Tinnevelt.


TerraNext is een onderdeel van Terra dat zich dus specifiek richt op de groene sector. Zo zijn er diverse opleidingen te volgen voor iedereen vanaf 18 jaar. “Er is voor iedereen wel iets. Als je affiniteit hebt met groen, dan zit je hier uitstekend”, laat Tinnevelt weten. Deze sector is volgens de afdelingsdirecteur een groeiende arbeidsmarkt: “Bedrijven weten TerraNext zeker te vinden. We werken sowieso nauw samen met bedrijven in de omgeving als het gaat om stageplekken. Wat we geregeld zien is dat onze studenten na hun stageperiode mogen blijven werken op hun stageplek. Een opleiding volgen bij TerraNext is werken aan je toekomst in groen en bloem.”


TerraNext heeft verschillende bedrijven en groene experts uitgenodigd om deze dag de bezoekers optimaal te kunnen informeren. “Uiteraard vertellen wij alles over de opleidingen en cursussen die we verzorgen. Daarnaast verleent Lodewijk Hoekstra zijn medewerking aan deze dag. Hij verzorgt samen met DonkerGroen een lezing over Natuurinclusief bouwen. Daarnaast vertelt de gemeente Westerveld over de Proef natuurlijke bestrijding eikenprocessierups en er is een lezing over Klimaatbestendige tuinen. Bovendien worden er workshops gegeven, zoals een boomklimclinic, een rondleiding over het terrein met een ecologisch hovenier, boominspectie met een boomtechnisch adviseur, bloemschikken, tuintekenen, bosmaaien en nog veel meer. Op de informatiemarkt presenteren bedrijven zich met de nieuwste tuin- en parkmachines en werkgevers met groene vacatures. Voor de kleintjes hebben we leuke groene activiteiten en er is een springkussen aanwezig. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 21 maart!”

UIT DE KRANT

Lees ook