Echtpaar Baar-Eikema 60 jaar getrouwd

Afbeelding
facebook

ZUIDLAREN - Echtpaar Baar-Eikema zijn 60 jaar getrouwd. Burgemeester Thijsen kwam het echtpaar maandagmiddag 27 februari feliciteren met hun diamanten huwelijk.
Hilbrand Baar werd geboren op 16 juli 1940 aan de Tienelsweg in Zuidlaren. Tiny Eikema werd in Noordlaren geboren op 11 juli 1941 aan de Lageweg. Tijdens de dansavonden in Zuidlaren hebben ze elkaar ontmoet. Hilbrand werkte als boderijder bij zijn vader voor de firma Smit-Baar. Tiny was werkzaam bij de busonderneming GADO.
Na vier jaar werd er getrouwd op een zeer koude 27 februari in 1963. Het jonge echtpaar ging wonen aan de Middenstraat in Zuidlaren, waar ze samen het transportbedrijf van vader Baar voortzetten. In 1978 werd verhuisd naar Sappemeer, omdat de toenmalige gemeente in Zuidlaren geen vrachtwagens meer in de dorpskern liet parkeren.
In 1988 is in de gemeente Zuidlaren een industrieterrein gerealiseerd. Daar hebben Hilbrand en Tiny als een van de eersten een kavel gekocht, om daar tot 2005 het internationale transportbedrijf voor te zetten. Na het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd, zijn ze gaan wonen in hun huidige woning aan de Brinkstraat te Zuidlaren.
Het echtpaar kreeg twee kinderen, een dochter en een zoon, waarna de familie nog verder werd uitgebreid met vier kleinkinderen, een achterkleinkind en is er een tweede achterkleinkind op komst.

UIT DE KRANT

Lees ook