De Volksuniversiteit Zuidlaren vol élan het nieuwe jaar in

Kort kommersjeel

ZUIDLAREN - Dat de Volksuniversiteit Zuidlaren in een behoefte voorziet mag inmiddels ruimschoots bekend zijn. Bijna 700 cursisten startten in 2023 met een cursus in één van de vestigingen van de VuZ en dat alles onder de bezielende leiding van 40 gekwalificeerde docenten. Het sociale aspect van het samen leren is voor veel deelnemers van groot belang!

De doelstelling van de VuZ is het aanbieden van een gevarieerd aantal cursussen tegen een zo laag mogelijke prijs. Cursussen niet alleen op het gebied van talen en creatieve vorming, maar ook algemeen vormend, van weerkunde tot zanglessen, van kunstgeschiedenis tot filosofie en van fotografie tot ontwikkelingspsychologie. Voor de meeste cursussen, die starten in januari of februari kan men zich nog aanmelden. Denk bijvoorbeeld in Eelde-Paterswolde aan een cursus weerkunde door Phylip Lely, kunstfilosofie door Lidwien Schuitemaker of een schildercursus voor beginners door Binie Bos-Harms. Ook in Zuidlaren zijn er diverse leuke cursussen te kiezen: leren schilderen of tekenen met krijt, maar ook wetenschappers, die de wereld veranderden of een korte vakantiecursus Frans, Italiaans of Spaans? Bij astronomie leren deelnemers in twee avonden meer over zonnewijzers en het Noorderlicht.

Er komen deze weken wel veel aanmeldingen binnen, dus de VuZ adviseert om niet te lang te wachten. De VuZ heeft ook nieuwe docenten, die graag van start willen met hun cursus. Bij voldoende deelnemers kunnen zij beginnen. In Eelde-Paterswolde geeft Ewout Oldenhuishuis een cursus filosofie. In deze cursus staat de tegenstelling tussen de klassieke en moderne tijd binnen de politieke filosofie centraal. Het doel is allereerst om deze tegenstelling nauwkeuriger vast te stellen, waarbij aandacht wordt besteed aan de belangrijkste auteurs, zoals Plato, Spinoza en Strauss.  In Zuidlaren start Fennie Munneke met een cursus Mandala tekenen en Zendoedelen. Het is een tekentechniek, die iedereen kan leren. Deelnemers krijgen duidelijke aanwijzingen van de docent. Gevorderden kunnen zeker ook meedoen met deze rustgevende activiteit. Klaas Jan Mulder zijn nieuw gestarte cursus ”Tekenen met softpastelkrijt op Ingrespapier “ was een groot succes, dus hij gaat hem in het nieuwe jaar nogmaals aanbieden.

Voor uitgebreide informatie over de cursussen en voor het aanmelden voor een cursus: www.vuzuidlaren.nl . Op maandag t/m donderdag is de VuZ s‘morgens tussen 9.30 en 12.00 uur telefonisch te bereiken.

UIT DE KRANT