Lisa is de eerste baby van gemeente Tynaarlo!

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo
‘Dit is toch wel heel bijzonder’
EELDE-PATERSWOLDE – Elke dag worden er baby’s geboren. Maar de eerste van het jaar, dat is toch wel bijzonder. Lisa Riksten kwam op 2 januari om 12.12 uur ter wereld.  Bij een geboorte horen cadeautjes. De Vriezer Post deed er – dankzij sponsoring van tal van bedrijven- nog een schepje bovenop.
Martijn en Gerda Riksten, woonachtig in Eelde, werden bedolven onder de cadeautjes. “Past dat allemaal in dat autootje?’, vraagt Martijn zich af, net komende van zijn werk, Albert Heijn Paterswolde. Voor Gerda hoefde de aandacht van de krant niet; ze reageerde in eerste instantie terughoudend. “Ik hoef niet zo op de voorgrond”, bekent ze. “Maar toen ik er even over heb nagedacht, dan is het toch wel heel bijzonder, de eerste baby van gemeente Tynaarlo.”  Lisa Indi (vernoemd naar moeder Ina en schoonmoeder Dia– roepnaam Lisa- werd geboren in het Martiniziekenhuis.  “Ik was op 14 januari uitgerekend. Ze is dus twaalf dagen te vroeg geboren. Dat het de eerste zou zijn van de gemeente, daar heb ik ook niet zo bij stilgestaan.”  Maar, kijkend naar de bank vol cadeautjes: “dit is mooi meegenomen”.  De bevalling verliep goed. De baby weegt 3280 gram en is 50 centimeter lang. Broertje Rikkie (2) is maar wat blij met haar nieuwe zusje.
Zoals gezegd: het jonge gezin werd flink in de watten gelegd.  Het gaat om de volgende cadeautjes:  2 gratis babylessen in subtropisch zwemparadijs Aqualaren (Stichting Zwembaden Tynaarlo), een passende lijst voor de 1e babyfoto (Gazendam Lijstenmakers Tynaarlo),   een voorzitje van Bobike voor op de fiets (Jansen Tweewielers in Zuidlaren), 2 biefstukken van topkwaliteit (Slager Zielstra in Vries), cadeau, Dreamlight en handgemaakte verlengsnoer voor kinderkamer (Bloemenweelde Eelde),   een boodschappenpakket (van Albert Heijn in Zuidlaren),  Babyshoot incl. foto 20x30 cm twv 69 euro (Foto Baron Assen), een babypakket (Etos Paterswolde),  Gonnie en Gijsje-pakket ter waarde van 30 euro  (The Read Shop Eelde), Giftbox sokjes & rompertjes (Ruchti Schoenmode Sportshop Zuidlaren).
 

UIT DE KRANT

Lees ook