Eelde loopt voor…..’Het Vergeten Kind’

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo
Ieder jaar een ander goed doel
EELDE-PATERSWOLDE – In het tweelingdorp is een nieuw wandelevenement  geboren en inmiddels volop groeiende. Vorig jaar is het idee ontstaan,  dit jaar – op zondag 15 juli-  gaat de organisatie op dezelfde voet verder, maar dan onder de naam ‘Eelde loopt voor…’’.   Een alleszeggende naam.  De puntjes kunnen ieder jaar ingevuld worden.  Het gaat om een ‘goed doel’. Dit jaar wordt gelopen voor  ‘Het Vergeten Kind’. 
‘Het Vergeten Kind’ is nog niet zo’n bekende naam.  (inmiddels zet een grote organisatie als de Eredivisie zich er ook voor in, red.)  En dat sprak de organisatie – sportievelingen met hart voor de zaak-  aan. “Het is bedoeld voor ouders die niet meer voor hun kinderen kunnen zorgen”, vertelt Alette Boelens van het gelijknamige café aan de Hoofdweg.   “Vaak belanden ze in een pleeggezin of komen onder jeugdzorg. Er wordt weinig voor deze groep kinderen gedaan.”  In ons land wonen ruim 100.000 kinderen die opgroeien in dergelijke gezinnen. Bij 55.000 kinderen gaat het mis dat ze niet meer thuis kunnen wonen.  Nederlandse kinderen worden de gelukkigste kinderen ter wereld genoemd, maar dat geldt niet voor iedereen.  ‘Het Vergeten Kind’ strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich echt kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.  Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen.  Dit alles sprak de organisatie aan, die bestaat uit een groep fervente wandelaars, die zich tevens inzetten voor de medemens.  Het bestuur bestaat naast Boelens uit Marjan van Nuland, Margien Uffen, Henny Westerhof, Monique van Gelder en Marcel Boer.  Daarnaast is Tom van der Velde betrokken bij de organisatie. Van der Velde wordt omschreven als ‘beroepswandelaar’.  De oud-politeagent heeft onlangs de erepenning gekregen.  “Ons vorige loopevenement is met luid applaus ontvangen”, weet Boelens.  De wandelvrienden steunden tijdens de eerste editie Marcel de Boer en Monique van Gelder die met een estafettegroep van Groningen naar Utrecht liepen en zich inzetten voor Walk4Kika.  Alette Boelens over de bijzondere huidige editie: “We lopen dit jaar door allerlei gebouwen, zoals de kerk of musea”.  De route – die met pijlen is aangegeven en dus niet op papier-  gaat de door de mooie omgeving van Eelde-Paterswolde.  Een afwisselde route door de Landgoederen , over verharde en onverharde paden. Mensen kunnen kiezen uit 10, 18 of 25 kilometer, voor de mensen met het  meeste uithoudingsvermogen.  “Vorig jaar hadden we dik 250 wandelaars. We hopen dit jaar op meer, met vijfhonderd als maximum. Voor de sponsoren moet het namelijk ook te behappen zijn. Want: onderweg zijn er een zestal verzorgingsposten, waar deelnemers een versnapering of iets anders krijgen.  Een aantal sponsoren is bereid gevonden deze producten uit te zetten en uit te delen”. Eelde loopt voor….is bedoeld voor jong en oud. Volwassenen betalen 10 euro, voor kinderen van de basisschool geldt een vrije gift. Zij kunnen echter alleen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. De sportievelingen worden ontvangen met live-muziek van de bekende The Jamband Eelde op het terras van Boelens en bij slecht weer binnen.   “Maar daar gaan we niet van uit.”
Start en finish en inschrijving is bij café-theater Boelens,  Hoofdweg Eelde. De starttijden:  18 en 25 kilometer om 10.00 uur. De 10 kilometerlopers beginnen om 11.00 uur.  Het inschrijfgeld komt geheel ten goede van de stichting ‘Het Vergeten Kind’. Graag aanmelden via de website www.eeldelooptvoor.nl
 

UIT DE KRANT

Lees ook