Snelle tijden bij de Arnoud Magnin Wintercross in Schipborg?

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

SCHIPBORG - Traditioneel wordt het Rabocup Loopcircuit geopend met de Arnoud Magnin Wintercross. Afgelopen zondag 3 februari kwamen daarom een kleine 200 lopers richting Schipborg om onder zonnige winterse omstandigheden het pittige parcours van 4 of 8 km af te leggen. Vanaf dit jaar wordt voor zowel de korte als lange afstand een klassement bijgehouden, de Cross was voor alle lopers dus gelijk een kans om de eerste punten te pakken voor het klassement.



Het evenement begon feestelijk. Voorgaand aan de wedstrijd werd een 3 jarig contract getekend met de hoofdsponsor de Rabobank. Zo kan het Rabocup Loopcircuit de komende jaren ook worden gehouden.


8 kilometer wedstrijd


Bij de mannen kwamen veel snelle lopers opdagen in Schipborg. Uiteindelijk was er één loper die met kop en schouders boven de rest uit stook, Robin Honebecke uit Haren pakte de winst met een tijd van 27:47 min. Bart van Adrichem uit Klazienaveen volgde ruim een minuut later (29:03) en pakte de tweede plek. De strijd om het brons werd ongekend spannend, de nummer 3 tot er met 9 eindigden in een verschil van 15 seconden. Uiteindelijk werd het Mathijs de Vroome uit Peize die er met het eremetaal vandoor ging, hij deed hier 30:26 min over.


Bij de vrouwenwedstrijd was het een ware strijd voor goud en brons. Beide plekken werden door een sprint bepaald. Hillie Koops uit Gasselte en Olga Elling uit Vries gingen de sprint met elkaar aan om het goud. Koops pakte het goud (36:04) en Elling moest genoegen nemen met zilver (36:05). De tweede sprint ging tussen Franciska Schutter uit Groningen en Laura Baas uit Utrecht. Schutter wist deze strijd te winnen en pakte zo het brons met een tijd van 37:12 min.


4 kilometer wedstrijd


Ook op de korte afstand werd er snel gelopen. Bij de mannen zette Thijmen van der Loop uit Groningen een srakke tijd van 14:35 min neer en daarmee pakte hij de winst. Van der Loop werd kort daarna gevolgd door Bram Smit uit Noordhorn (14:54) en Mark van Ginkel uit Ten Boer (15:46)


Bij de vrouwen werd het podium groot en deels bezet door de gezusters Spreen uit Rolde. Sabine Spreen pakte de winst (17:03) en haar zusje Daphne ging er met het brons vandoor (18:08). Daar tussen finishte Marjan Jager uit Eelde (17:47). Volledige uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl


Het Rabocup Loopcircuit gaat verder op zondag 24 maart in Annen met de Annerboscross.

UIT DE KRANT

Lees ook