Echtpaar Sterenberg-Eggens zestig jaar getrouwd

|
| Foto: |
facebook

ZUIDLAREN – Jan Sterenberg en Ina Eggens zijn zestig jaar getrouwd. Burgemeester Thijsen kwam het echtpaar maandagmiddag feliciteren met hun diamanten huwelijk.


Jan Sterenberg is op 23 april 1937 geboren in Uithuizermeeden. Ina Eggens is geboren op 10 september 1938 in Amsterdam, maar na een omzwerving door het Groninger land in 1955 in Uithuizermeeden terechtgekomen. Daar kwam ze Jan tegen. In 1958 zijn ze verloofd, in 1963 getrouwd en in Uithuizermeeden gaan wonen. Uit hun huwelijk zijn twee dochters geboren.


Jan was werkzaam in de kruideniersbranche. Ze hebben twee jaar in Appingedam gewoond boven de supermarkt waar Jan bedrijfsleider was. In 1976 werd er verhuisd naar Zeijen, waar Jan aan het werk kwam. Jan heeft vervolgens nog een poos op een grote rijdende winkelwagen gereden, waarvoor hij zijn groot rijbewijs moest halen. Na verloop van tijd kregen de dochters verkering en werd de familie uitgebreid met twee kleindochters en twee kleinzoons, waarmee het altijd feest was als opa en oma mochten oppassen.


Jan heeft naast zijn werk veel voor de EHBO gedaan en Ina deed de administratie van het kerkblad in Vries. Samen hebben ze veel gedaan voor de minima door het inzamelen van kleding en speelgoed. De pakketten met kleding werden zelfs naar India verzonden. Samen hebben ze ook veel plezier aan de caravan gehad. Ook de tuin en de vogels waren hun hobby’s. Jan heeft vogels in de volière gehad waarmee hij prijzen verdiende op verschillende tentoonstellingen. Samen zijn ze daarnaast twintig jaar vrijwilliger geweest in Nieuw Graswijk in Assen.

|

UIT DE KRANT

Lees ook