Diamanten echtpaar Greving!

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

VRIES – Pieter (Piet) en Cobi Greving zijn zestig jaar getrouwd. Piet werd geboren in 1932 in Vries en was de oudste zoon van een boerengezin van 11 kinderen. Jacoba (Cobi) Hagting werd geboren in 1934 in Tynaarlo als de tweede dochter in een boerengezin van zes kinderen. Piet en Cobi zijn ‘een koppel’ vanaf 22 april 1951. In oktober van datzelfde jaar kreeg Cobi haar eerste cadeau van Piet: een mooie broche. Tot op de dag van vandaag draagt ze die nog geregeld. Tijdens de Vriezermarkt, op haar 18e verjaardag, maakte ze kennis met haar toekomstige schoonfamilie (eerder wilde ze niet).

Op 12 november 1955 zijn ze getrouwd en gingen inwonen bij Cobi’s ouders in Tynaarlo, waar ook hun eerste zoon Jan werd geboren. Piet werkte als postbode in Assen en daar verhuisde het jonge gezin, na een jaar, ook naar toe. Daar werden zoon Willem en dochterTrijntje geboren. Later volgde een overplaatsing naar Vries en dat betekende geen onregelmatige diensten meer en volgde een verhuizing terug naar Tynaarlo. In Tynaarlo was Piet nauw verbonden met de sportvereniging. Hij was een fanatiek wandelaar en deed dan ook vaak mee, als leider van de wandelvereniging, aan de ‘TT-mars’. Hierbij was het de uitdaging om als laatste te starten en als eerste te finishen. Ook was hij leider van het dames handbalteam en keurde hij de bespeelbaarheid van het voetbalveld. Nu woont het echtpaar al weer geruime tijd in Vries aan de Grote Kampen waar ze met plezier wonen.

Gezamelijk hebben ze één grote hobby ‘rummicub’. Dit doen ze dagelijks en er is er maar één die het vervelend vindt om te verliezen. De hobby van de heer des huizes is, naast zijn tuintje: die er altijd perfect moet uitzien, op woensdagmiddag biljarten. Cobi werkte, na de huishoudschool , bij Stichting Dennenoord te Zuidlaren, maar later werd ze full time huisvrouw. Zij heeft een grote hobby: lezen. De hoogtepunten zijn de verjaardagen van Piet en Coby. Dan komen aan het eind van de middag de drie kinderen, de zeven klein- en vier achterkleinkinderen. Ook zijn ze erg blij met de Valys Taxi zodat ze bijna alle verjaardagen kunnen bijwonen, de kinderen wonen namelijk in Den Bosch, Ede en Zwolle. Hoewel Piet nog steeds autorijdt houdt hij niet meer van grote afstanden. Blij waren ze vorige week donderdag ook toen wethouder wethouder Theun Wijbenga verrastte met bloemen.

UIT DE KRANT

Lees ook