Echtpaar Feunekes uit Vries 60 jaar getrouwd

Afbeelding
vries

VRIES – Wethouder Henk Lammers heeft afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan het echtpaar Feunekes uit Vries. Hij feliciteerde hen met hun zestigjarig huwelijk. Zestig jaar geleden werd hun huwelijk namelijk voltrokken in Norg. Daarna verhuisde het echtpaar naar Vries en ging wonen aan de Eswal en daar wonen ze nog steeds. Hier werden ook hun twee kinderen Luut en Geert geboren. Ze genieten van de gezinnen van hun twee kinderen. De familie is inmiddels uitgebreid met twee kleinkinderen en een achterkleinkind.


Gerrit Feunekes werd geboren in 1937 in Groningen en was schilder bij o.a. firma Geerts te Norg en daarna bij schildersbedrijf De Vries in Groningen. Van 1977 tot aan zijn  pensioen was hij werkzaam Woonborg in Vries. Na zijn pensionering had hij meer tijd voor zijn hobby’s zoals de weidevogelbescherming, biljarten en als commissielid van de V.v.V.


Zijn echtgenote Rika Eikema werd geboren in 1939 in Norg en heeft tot haar trouwen bij onder andere de zusters van het Groene Kruis in Norg gewerkt. In Vries heeft ze later nog gewerkt in de winkel bij bakkerij Hofstra/Eisinga. Rika haar hobby’s waren in de beginjaren ‘de vrouwen van nu’, tuinieren en  genieten van hun gezamenlijke vakanties op Terschelling.


Wethouder Henk Lammers was verheugd om echtpaar Feunekes, namens de gemeente Tynaarlo, felicitaties en bloemen te brengen op deze voor hun gedenkwaardige dag.

UIT DE KRANT

Lees ook