REGIO – Het hele land stond afgelopen weekend in het teken van NL Doet. De grootste vrijwilligersactie van Nederland is opgezet door het Oranje Fonds en heeft als doel diverse sociale initiatieven te ontplooien. Ook in de gemeente Tynaarlo waren deze initiatieven aanwezig. Het college van B&W liet het echter aan zich voorbijgaan, door de weersomstandigheden zijn hun activiteiten opgeschoven.

Zo bezochten leerlingen van 1E van het AOC Terra uit Eelde de Kornoeljehof in Vries. De leerlingen en de ouderen maakten er een leuke middag van met diverse spellen. Daarnaast voerden de jongens een ‘APK keuring’ uit op de rollators van de bewoners. Naast het verhelpen van eventuele gebreken werden deze ook keurig schoongemaakt.

Rondom de velden van vv Actief in Eelde waren er jongeren actief om de bossen er weer florissant uit te laten zien. Overbodige takken werden afgezaagd en rotzooi werd opgeruimd. Op zorgboerderij Hoeve Loevesteijn waren er diverse vrijwilligers actief om terrassen en tuinen gezellig te maken.

Het college van B&W van de gemeente Tynaarlo zou in eerste instantie ook in actie komen. Zou, want in een verklaring lieten de burgemeester en wethouders weten hun activiteiten op te schuiven naar vrijdag 5 april. De verwachte weersomstandigheden noopten hen tot deze beslissing. De heren zouden gezamenlijk het schoolplein van de Schuthoek in Zuidlaren aanpakken. De aard van de werkzaamheden konden echter niet uitgevoerd worden. Voor tuinonderhoud, aanplanten van borders en schilderen waren de temperaturen niet geschikt, aldus het college. Over enkele weken krijgen de heren dus een herkansing.

 

_MG_8193