VRIES – Het is zo langzamerhand een traditie geworden dat het nieuwe volleybaljaar wordt in ingeluid in Vries. Op woensdag 4 januari wordt in sporthal De Kamp gestreden om de Noord Nederland Cup voor dames, de felbegeerde beker van de Nevobo district Noord- Oost. Naast deze wisselbeker is er een bedrag van 500 euro voor de winnaar beschikbaar.

Voor de zevende keer op rij organiseert volleybalvereniging Surf dit toernooi. De vijf hoogst genoteerde teams van Noord- Nederland komen naar sporthal De Kamp in Vries. Gezien de huidige stand van zaken in het noordelijke volleyballand staat VC Sneek met stip genoteerd op het lijstje der favorieten. VC Sneek komt uit in de A League. Insiteadvies Lycurgus, de Ommelanden.nl/Veracles en Axanova Donitas zijn in de B League actief. Deze ploegen uit de stad Groningen zijn echter zeer ambitieus en zullen de strijd met Sneek fanatiek aangaan. Wilhelmina Apotheek Sudosa- Desto uit Assen is een eerste divisionist. Het is verheugend dat Sudosa weer in de hogere regionen te vinden is. De deelname van dit Asser team is goed voor veel publieke belangstelling.

De strijd om de Noord Nederland Cup is een goede voorbereiding gebleken op de tweede helft van de competitie. Na alle kerstkalkoenen en oliebollen is het voor de dames een aangename onderbreking van de reguliere trainingen. De eerste bal wordt om 18.30 geslagen. De finale staat rond de klok van 21.30 gepland.