Column Kick

Hoe mooi wil je het hebben? Op de ochtend van onze laatste repetitie in de schuur van boer Koolman wordt een kalfje geboren. De boer vindt het een prachtig idee om hem Oliver te noemen.

Het was een feestelijk begin van de dag aan het eind van een week met flinke tegenslagen. We kwamen erachter dat door het plaatsen van een nieuwe zendmast onze dure zendmicrofoontjes niet meer werken in de Kimme. Onze kloppende begroting klopt gelijk van geen meter meer: Nooit geweten dat huren van zendmicrofoontjes zó duur is.

Dan hebben we ook nog een decorbouwer die al nachten lang slecht blijkt te slapen: Hij wordt meerdere keren per nacht zwetend wakker omdat het decor in zijn droom met razend geweld instort. We hopen niet dat hij de gave van voorspellende dromen heeft….

Met of zonder nog meer tegenslagen: Deze week gaat het gebeuren. Het immense decor, dat echt indrukwekkend mooi is geworden, gaat versleept worden naar de Kimme op karretjes, trailers en alles van enig formaat met vier wielen eronder.

Iedereen die vandaag bij deze zondagrepetitie is merkt het: Er gebeurt iets bijzonders, en dan heb ik het niet alleen over het geboren kalfje. Het decor is af, en als de kickers in hun toneelkleding met alle attributen erbij staan te acteren, is het plaatje af. Alles klopt. De scènes komen tot leven. We voelen de spanning en emoties van het stuk. De eindscène is groots. We staan te trappelen om acterend, dansend en zingend iedereen mee te slepen in het avontuur van Oliver Twist!

Online kaartverkoop sluit op donderdagavond: www. musicalgroep-kick.nl . daarna alleen nog kaartverkoop aan de zaal.