REGIO – Ondanks de weersvoorspellingen kreeg de organisatie van het paasvuur in Vries toestemming om de berg groen in de brand te steken. Evenals voorgaande jaren – het Paasvuur in Vries is een echte traditie – waren er diverse belangstellenden om te kijken hoe gezellig het dit jaar rondom het vuur was.

Het vuur werd op Tweede Paasdag rond half acht ’s avonds aangestoken. Voordat het echter zover was begonnen de leerlingen uit groep acht van de basisscholen uit Vries met een fakkeloptocht, begeleid door een malletband. Het gebeuren vond plaats op het Evenemententerrein aan de Oosterwaterweg/Veenweg in Vries en was niet geheel zonder risico. Het aanhoudende droogweer zorgde ervoor dat het ontsteken van paasvuren meer risico’s met zich meebracht.

Met dit in het achterhoofd besloot de gemeente Tynaarlo om de paasvuren in de dorpen Tynaarlo en Oudemolen af te blazen. Reden hiervoor waren de meetgegevens van Meteoconsult. Die gaven aan dat de windrichting naar verwachting niet zou veranderen en de wind kwam hierdoor uit het noordoosten waaien. Vanwege de ligging van de A-28 en

de spoorbaan Assen – Groningen was de verwachting dat de rook van de paasvuren voor hinder op de A28 en op het spoor zou zorgen. De al opgebouwde paasvuren in deze twee dorpen zijn vorige week vrijdag opgeruimd door de gemeente.

 

IMG_6561