VRIES – Eenmaal per twee jaar wordt in de gemeente Tynaarlo de Ondernemingsprijs uitgereikt aan een bedrijf dat zich op positieve onderscheidt. En ook eenmaal per twee jaar wordt de Startersprijs uitgereikt aan een veelbelovend jong bedrijf, dat nog niet langer dan drie jaar actief is.

De feestelijke uitreiking vindt dit jaar plaats op dinsdag 5 november vanaf 19:30 uur in De Melkfabriek in Bunne. Wethouder Hans de Graaf en Drents ondernemer van het jaar Arnoud Olie reiken de prijzen uit. De avond wordt gepresenteerd door directeur VNO NCW Noord en MKB Noord Lambert Zwiers. Een deskundige jury kijkt naar zaken als originaliteit van het ondernemerschap, kracht van het product op de markt, de mate van innovativiteit en de strategische visie van de directie. En ook het imago, de marketingstrategie, het kwaliteitsbeleid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid wegen mee in het oordeel van de jury. Iedereen kon bedrijven aanmelden. Uit alle aanmeldingen heeft de jury drie kandidaten genomineerd voor de Ondernemingsprijs en drie voor de Startersprijs. Deze zes kandidaten gaan zich op 5 november presenteren. En vervolgens kiest de jury die avond De Ondernemer en De Starter van 2013. De kandidaten: nominaties voor de Ondernemingsprijs 2013

New Nexus op bedrijventerrein De Vriezerbrug in Tynaarlo

New Nexus is gespecialiseerd in het bedenken, ontwerpen en ontwikkelen van slimme IT-oplossingen en de implementatie daarvan. Vanuit het kantoor in Tynaarlo is het bedrijf voornamelijk actief voor organisaties in Noord-Nederland, met een voortdurende drive om hun IT-oplossingen nog beter te maken.

Stel Vries Orthopedie BV

Stel Vries Orthopedie is een orthopedisch instrumentmakerij. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen en vervaardigen van orthopedische hulpmiddelen. Stel probeert mensen een oplossing te bieden voor een bepaald lichamelijk probleem, zodat zij (weer) ongehinderd aan het normale leven deel kunnen nemen. Ook veel (top)sporters zijn klant bij Stel: duikers, golfers, motorrijders, mountainbikers, prof-basketballers, eredivisievoetballers en hardlopers vonden oplossingen voor hun problemen bij Stel. Ook voor sporters met een lichamelijke beperking is Stel een begrip geworden. Zo werden vele paralympische wielrenners voorzien van correctiezolen

Kompas Zuidlaren

Kompas Zuidlaren is een specialist in financiële zorgverlening. Door de jarenlange ervaring en het uitgebreide netwerk is Kompas in staat om snel een stabiele financiële basis te creëren voor mensen die hier zelf niet toe in staat zijn of dit door een professional willen laten verzorgen. Dit uitgebreide netwerk bestaat uit notaris- en advocatenkantoren, nutsbedrijven, gemeentelijke sociale diensten, deurwaarders, woningbouwverenigingen, banken, kredietbanken, verzekeringsmaatschappijen enz.

De nominaties voor de Startersprijs 2013

Paviljoen Meerzicht in Midlaren

Paviljoen Meerzicht, in 1932 gebouwd, ligt op een mooi plekje aan het Zuidlaardermeer. Je kunt er lekker eten en drinken (‘we maken zoveel mogelijk gebruik van regionale, duurzame, biologische en fair trade producten’) en er worden regelmatig concerten en andere optredens georganiseerd.

Huidkliniek Steyaert in Paterswolde

Huidkliniek Steyaert richt zich op deelbehandelingen zoals harsen of wimpers verven, maar op ook complete schoonheidsbehandelingen en huidverbetering, bijvoorbeeld herstel van littekens en het bestrijden van acne.

Hippisch Centrum Eelde

Dit paardencentrum houdt zich bezig met alle facetten van paardensport: buitenritten op manegepony’s, kinderfeestjes, lessen voor eigen paarden en pony’s, pensionstalling, het trainen van dressuurpaarden en deze uitbrengen op wedstrijden, het verkopen van paarden en pony’s, het doortrainen van paarden tijdens vakantie van de eigenaar, enzovoort.

De jury

De jury bestaat uit: Gert Kaput van Ster Accountants, Auke Oosterhof van MKB Noord, Albert Tolner van de Sprookjeshof, één van de vorige winnaars en voorzitter Hans de Graaf, wethouder Economische Zaken.

Eerdere winnaars

Ondernemingsprijs: 2007: Maatschap Hartlief-Lammers in Donderen. 2009: Knoop Baggerwerken in Donderen. 2011: Sprookjeshof in Zuidlaren.

Startersprijs: 2007: 2009: Mobility Service Nederland in Eelde. 2011: ….

Als mensen het leuk vinden zijn ze van harte welkom.