Gemeente Tynaarlo ontbindt contract met projectontwikkelaar TNA

EELDE – Het college van B&W van de gemeente Tynaarlo heeft het contract met projectontwikkelaar TNA vorige week ontbonden. De gemeente, die zich als bemiddelaar tussen de partijen Nieuw Winkel Vastgoed en TNA had gewurmd, besloot hiertoe nadat de financiering van het project door TNA onzeker leek. Wethouder Henk Kosmeijer had de projectontwikkelaar daarom gevraagd om een bankgarantie. Die kon TNA echter niet bijtijds overleggen, waardoor de gemeente de deal afblies.

“We hebben projectontwikkelaar TNA gevraagd om een bankgarantie,” vertelde wethouder Henk Kosmeijer op een speciaal belegde persconferentie. “Toen zij in november om uitstel vroegen, hebben we daar in eerste instantie gehoor aan gegeven. Die bankgarantie bleef echter een probleem, waarop we een deadline hebben neergelegd. Uiterlijk vorige week donderdagavond vóór 00.00 uur zou deze binnen moeten zijn. Dit was echter niet het geval, waardoor wij besloten hebben automatisch het contract te laten ontbinden.”

Moeizame relatie

De wethouder ging nog in op het feit waarom de gemeente besloot als verbindende partij tussen NWV en TNA op te treden. “De moeizame relatie tussen NWV en TNA heeft ons doen besluiten om een bemiddelende rol als gemeente te gaan vervullen. Dan is het uiteindelijk teleurstellend dat het niet is gelukt. Het ontbrak aan onze kant niet aan voortvarendheid en ook nu hopen we nog met een oplossing te kunnen komen.” Door het cancellen van de deal blijft Nieuw Vastgoed Wonen eigenaar van de twee locaties. “Natuurlijk hopen we nog op een partij die wil dat het absoluut doorgaat en daarvoor bereid is te investeren. We hebben de keyplayers uitgenodigd om met ons van gedachten te wisselen over de toekomst van Eelde.”

Volgens de gemeente Tynaarlo opent dit de deur voor nieuwe partijen die in willen stappen. Wethouder Kosmeijer stapte direct na de persconferentie in overleg met Ron de Gruyter van projectontwikkelaar RVG Development. De Gruyter liet voorafgaand aan het overleg weten het verhaal van de wethouder te zullen afwachten, alvorens een beslissing te nemen.

De aanwezige raadsleden Gezinus Pieters (VVD), Casper Kloos (Leefbaar Tynaarlo) en Miriam Engels (D66) lieten weten dat de vertraging in het proces de plannen voor het centrum van Eelde geen goed zou doen. Engels zette openlijk haar vraagtekens bij de orde van grootte van investeren in het centrum van de plaats.

Foto Persbericht