COLUMN KICK

REGIO – Op weg naar huis na een repetitie raak ik met 4 Kickers in de auto de weg kwijt. Geen probleem. De Kickers wijzen mij de weg. Niet gewoon, maar als navigatiesysteem; de keuzestemmen zijn alle personages uit Oliver Twist. Ze klinken echt allemaal anders, en de Kickers proberen allerlei stemgeluiden uit op zoek naar het perfecte geluid. Ik wil wel naar Parijs rijden, met zo’n groep creatieve kinderen in de auto!

Kick gaf twee prachtige optredens bij Pedaal Vocaal afgelopen zondag. Zingend op het podium, zingend op de fiets en zingend tijdens de picknick, zo komt de muziek er goed in. Wat een bijzonder festival, waar goede zangers van 10 tot 70 jaar te horen zijn in het mooiste gebied van Nederland!

De optredens in de Kimme sluipen ongemerkt dichterbij. Nog 3 weken. Dan staan we daar. Dan moet het staan.

.

Er is hulp van allerlei kanten. Kapsalon “Mooi” uit Eelde en “Beauty en fun” van Tanja Hommes uit Peize en hebben zich weer aangeboden om de kinderen in 19de eeuwse stijl te kappen en schminken. De gebroeders Koolman uit Eelde, bekend van het Drentse Weide ijs, stellen hun stallen en schuren beschikbaar voor het bouwen van, en het repeteren met decor.

We houden ondertussen ons hart vast: De boer heeft gewaarschuwd: Als het flink door blijft regenen, moeten de koeien weer op stal. En hoewel koeiengeloei best eens een mooie begeleiding van onze liedjes kan zijn; koeien én Kickers samen in één stal is teveel van het goede!

Lees meer op de website: www.musicalgroep-kick.nl