EELDE – De organisatie van de Autocross in Eelde hoopt op zondag 7 juli te kunnen herkansen. Het bestuur was genoodzaakt de wedstrijd dit weekend af te gelasten in verband met het slechte weer. Een domper voor de Autocross, die al meerdere keren op rij te maken heeft gehad met tegenslagen.

Zoals gezegd gooide het slechte weer roet in het eten. Volgens voorzitter Roelof Swartwolt was aflasten de enige optie, omdat het slechte weer veel publiek had gescheeld. “We hebben vorig jaar al te maken gehad met momenten dat het qua publieke belangstelling niet meezat. In augustus organiseerden we de autocross, maar was het maar liefst 38 graden. Dat heeft toch een hoop bezoekers gescheeld, terwijl we enkele maanden eerder een cross moesten aflasten door slecht weer. Crossen in de regen zou dat ook tot gevolg hebben en daar zaten we niet op te wachten, vandaar dat we dit besluit moesten nemen. Het heeft er wel mooi ingehakt, we teren qua financiën zeker in.”

Toch zitten Swartwolt en consorten niet bij de pakken neer. Het hoopt zeer binnenkort de wedstrijd alsnog van start te kunnen laten gaan. “We hebben een aanvraag bij de gemeente Tynaarlo ingediend voor 7 juli. De reactie vanuit de gemeente was positief, maar het moet nog wel bevestigd worden. Er vindt die dag nog een evenement plaats in het dorp en daar zullen ze rekening mee houden. We hopen snel duidelijkheid te krijgen.”

Die duidelijkheid zal naar verwachting niet lang op zich laten wachten. Mocht het definitief zijn, dan plaatst het bestuur een nieuwsbericht op haar site. Belangstellenden kunnen het volgen via www.autocrosseelde.nl.