REGIO – Musicalgroep Kick heeft op zaterdag 5 en zondag 6 oktober twee prachtige voorstellingen neergezet. Voor bijna uitverkochte zalen kwam Oliver Twist tot leven in zang, dans en toneelspel.

Na een ruim jaar plannen maken, repeteren, decor bouwen, rekwisieten verzamelen en nog honderd andere bijkomende klussen uitvoeren, was het zover: De voorstelling “de muzikale avonturen van Oliver Twist” was klaar voor het grote podium.

Het tot stand komen van een musical van een amateurvereniging gebeurt door 100% vrijwilligerswerk. Er wordt zoveel werk verzet in zo’n productiejaar. Ouders springen overal in waar hulptroepen nodig zijn. In de meeste gezinnen heerst een Kick-koorts op weg naar de uitvoeringen, omdat niet alleen het kind, maar ook de ouders betrokken zijn bij het eindresultaat.

Na al dat werk kon nu geoogst worden. En hoe! De voorstellingen werden voor bijna uitverkochte zalen van de Kimme gespeeld. Het publiek leefde mee met het ontroerende en spannende verhaal van Oliver Twist. Dit verhaal is in de 19de eeuw geschreven door Charles Dickens, maar raakt nog steeds veel harten. In een bewerking van Joellen Bland en Scott de Turk werd een dik boek omgezet tot een compact verhaal met snelle wendingen. In dit verhaal ontmoeten we de wees Oliver in een armenhuis. Hij ontvlucht de ellendige behandeling op het moment dat hij door een doodskistenmaker dreigt te worden meegenomen om voor hem te moeten werken. In Londen aanbeland wordt hij meegenomen door een vrolijke jongen. Deze aardige jongen is in werkelijkheid een dief. In het dievenhol wordt getracht een dief van hem te maken, maar Oliver heeft een te goed hart en wil niet meedoen met het roven. Hij wordt ziek en verzwakt opgenomen door een rijke heer. Ondertussen loopt een mysterieuze vrouw rond, die de boeven geld biedt als ze van Oliver een dief maken. Als de dieven hem kidnappen, breekt één van hen. Zij kan het niet aanzien dat een zo goede jongen wordt misbruikt. Ze waagt haar leven door Oliver terug te brengen naar de rijke heer. Dat moet ze met de dood bekopen omdat de bendeleider haar uit woede doodt. De rijke heer stuurt de politie op de boeven af. Daarnaast ontmaskert hij de mysterieuze vrouw. Zij blijkt de halfzus van Oliver te zijn, die een grote erfenis krijgt als Oliver op het slechte pad raakt. Oliver vindt een heerlijk thuis bij Brownlow en bij zijn tante.

De regisseuses van Kick, Judith Mulder en Leonie Rokebrand, zijn er in samenwerking met muzikaal leidsters Jessica Floor en Silke Posthumus, in geslaagd een zeer afwisselende voorstelling te ontwerpen. Silke Posthumus schreef alle muziek, een hele prestatie voor iemand van 17 jaar. De kinderen werden live begeleid door een eigen Kick-band.

Kick én het publiek zijn klaar voor een volgende prachtige voorstelling!