Overzicht amateurvoetbal: VAKO rekent na rust af met GEO

Afbeelding
facebook

REGIO – VAKO ontdeed zich in de tweede helft pas van GEO. De 0-1 ruststand noopte trainer Meijer zijn manschappen wakker te maken. De eerste helft was erg slecht en toen was de stand er ook naar. Met Ivar Goedkoop (tweemaal) en de ingevallen Patrick Steenbergen werd de tweede helft orde op zaken gesteld. GEO kon het vertoonde spel niet meer brengen en VAKO was de betere. Trainer Meijer was erg boos over het slechte veld waar niet of nauwelijks op gevoetbald kon worden.

FC Zuidlaren behaalde een terechte 5-2 overwinning bij Hollandscheveld. Trainer Raveneau ziet dat zijn team steeds volwassener gaat spelen. In eerste instantie ging zijn ploeg mee in het vechtvoetbal en daardoor was de tegenstander gelijkwaardig aan FC Zuidlaren.

De tweede helft werd er meer de focus op het voetbal gelegd en dat resulteerde na een 0-0 ruststand in de 2-5 eindstand. Jens van Rooijen was met drie treffers de grote man. Nout de Groot en Rinke Arends maakten de vijf treffers compleet. Voor Raveneau was het moment van de wedstrijd de terugkeer van de 21-jarige Fabian Staal. Hij scheurde zijn kruisbanden af. Het afgelegde zware herstelproces waarbij hij dit als amateur heeft afgelegd verdient een groot compliment. Tynaarlo won met duidelijke cijfers van Westerkwartier. Dat was op basis van inzet en felheid zeer verdiend. ‘We lieten de tegenstander niet in hun spel komen door erg fel en kort te verdedigen’, vertelde interim-trainer Johan Boer. Omdat hij de trainerscursus volgt wordt hij in die periode begeleid door Jan Veenhof die wel de benodigde papieren heeft om een vijfdeklasser te mogen trainen. Jorn Boer (2x), Sallo Westerhof en Jeroen Klaassens bepaalden de terechte 4-1 overwinning. Westerkwartier was geen schim van de ploeg waar eerder nog met duidelijke cijfers werd verloren.  Annen kon deze wedstrijd haar goede spel wederom niet beslissen. Trainer Meertens zag weer een aantal kansen die zeker twee of drie doelpunten hadden moeten opleveren. ‘Na de snelle 1-0 van Jesper Dijkstra hadden we zeker meer moeten scoren’, was het oordeel van de trainer. De tweede helft een nog nadrukkelijker overwicht van Annen maar Helpman scoorde na een uur voetballen de gelijkmaker. In de slotfase ging Helpman er ook nog met de 1-2 winst vandoor, nadat Annen een 100 procent kans op de voorsprong had gekregen.

Actief speelde in de ogen van trainer Beuvink een slechte wedstrijd bij SVZ. ‘We hadden geen enkele aanspraak op meer dan een punt.  Lijdt Jammer dat mijn ploeg het besef niet had dat ze bij winst bovenaan in de periode hadden gestaan.’ De onervarenheid speelde Actief parten. Beuvink zag dat zijn spelers last hadden van de omstandigheden. De 1-0 nederlaag tegen ZNC was verdiend voor de thuisclub. SVZ speelde een prima eerste helft. Trainer Hulsinga zag zijn ploeg bij rust met 0-3 voor staan. Dat was meer dan terecht. ‘In een gekke tweede helft hadden we het verder moeten uitbouwen’, vertelde Hulsinga. PJC kwam terug in de wedstrijd tot 2-3. Die laatste goal viel gelukkig in de slotminuut maar in de blessuretijd werd het toch nog billenknijpen. Roy Warnders, een eigen doelpunt van PJC en Max de Vries bepaalden de 2-3 overwinning van SVZ. Hulsinga miste twee belangrijke pionnen. Nick Kooistra is verhuisd naar Amsterdam en Ryan Subaeswaran volgt een oefening van defensie in het buitenland. Yde de Punt-trainer Chris de Jong ging met elf niet al te fitte spelers richting Oldambtster Boys. Deze ploeg kampte ook met personele problemen zodat beide ploegen er het beste maar van gingen maken. ‘Het werd een knokwedstrijd’, aldus De Jong. Over en weer was er veel balverlies waardoor er van voetbal bijna geen sprake kon zijn. Luuk Slotegraaf bracht Yde de Punt op voorsprong maar bij rust was het 1-1. Halverwege de tweede helft kwam Yde met 2-1 achter maar Mark Koops redde het punt voor zijn ploeg. De 2-2 was wel de weerspiegeling van de wedstrijd was het oordeel van trainer De Jong.