NOORDLAREN ā€“ Wie weet wordt dit een nieuwe traditie: voor het eerst in Noordlaren rond Pasen een Markt van Lekker, Puur en Eerlijk. Het is een markt voor liefhebbers van goed eten, van eerlijk en met respect geproduceerd voedsel . Het aanbod is breed, van homemade quiches en taarten tot zelfgemaakte jam, van zuivel uit de streek tot heerlijke marinades en vleessauzen. Maar ook ambachtelijk bereid desembrood en biologische bessensap. En niet te vergeten, het vlees van de limousin koeien. Deze koeien staan nu nog op stal maar al gauw grazen ze met zā€™n 350-en op weiden rond het Zuidlaardermeer. Zij zijn de sterren waar het om draait in de slagerij de Buurderij. Slager Henk Warners en boer Jan Arends hebben elkaar gevonden in de liefde voor hun vak: koeien laten opgroeien met aandacht voor hun welzijn, en hun vlees met net zoveel aandacht verwerken en presenteren. Boer Jan zal u graag langs alle open stallen leiden en met u de koeien bewonderen.

De Markt van Lekker, Puur en Eerlijk wordt gehouden op Goede Vrijdag 29 maart van 9 uur tot 17 uur en op zaterdag 30 maart van 9 uur tot 15 uur. Rond de Boerderij en Slagerij De Buurderij, Vogelzangsteeg 15a in Noordlaren. De toegang is uiteraard gratis.