REGIO – De Partij van de Arbeid in Tynaarlo ziet het gebeuren rondom de zaak Heijerman vooral als een conflict tussen werkgever en werknemer. Daarom snapt ze de ontstane commotie ook niet. Dat zegt fractievoorzitter Jannes Talens in een reactie op de aangenomen motie van vorige week. Volgens de partij wordt niemand beter van de publiciteit rond deze zaak.

“Het is simpelweg een conflict tussen werkgever en werknemer en daar moet je niet tussen gaan zitten,” vindt Talens. “De oppositie is te snel op de stoel van het college gaan zitten en er is te snel een mening gevormd rondom deze zaak. We moeten gewoon eerst het proces afwachten voordat we er over kunnen oordelen.”

Volgens de partij heeft de situatie een politieke lading gekregen en dat heeft het oplossen van de casus niet bevorderd. “Deze motie had er wat mij betreft niet moeten komen. Als de situatie zo blijft moet de rechter aangeven hoe het opgelost dient te worden. Er zit kennelijk een bepaalde lading aan het verhaal. Toentertijd hadden we de situatie met gemeentesecretaris Peter Post die vertrok en dat is nooit zo groot in de publiciteit geweest. Tenminste, het verhaal eromheen niet.” Talens is van mening dat het gebeuren niet ten goede komt voor de persoon Heijerman. “Dit is zo uitvergroot. Het schaadt de positie van de heer Heijermans. Het zal ongetwijfeld komen omdat hij in zijn woonplaats ook in de politiek actief is. Alleen, des te meer stampij eraan wordt gegeven, des te groter het wordt. Het wordt ook steeds moeilijker om als gemeente Tynaarlo en medewerker Heijermans met elkaar verder te gaan.”

Mocht de situatie inderdaad niet goed zijn opgelost door het college van B&W, dient de raad in actie te komen, laat de fractievoorzitter weten. “Op dat moment moeten we het college op de vingers tikken. Nu moeten we eerst rustig afwachten en geduld hebben hoe beide partijen deze zaak oplossen.”

_MG_8136