REGIO – Kick heeft een fantastische presentatie gegeven tijdens het corso. Het publiek werd overdonderd door de prachtige liedjes uit de musical “Oliver Twist”, door Silke Posthumus geschreven. Het ene lied liet de luisteraars ademloos luisteren, bij een andere lied kon niemand meer stil blijven zitten. Dat belooft wat!

We stomen door. De optredens bij het festival Pedaal Vocaal komen eraan. In de repetities worden details bijgeschaafd zodat alles nóg beter klinkt en eruit ziet. We besluiten dat de Kickers in hun toneelkleding zullen optreden. Maar hoe doen we dat? Ze kunnen niet fietsen in oud- Engelse jurken of arme weeshuiskloffies. Dus gaat één ouder per auto met de kleding achter de kinderen aan .

Intussen staan de ouders zeker niet stil. Er is maandenlang gewerkt aan het decor; een eindexamenontwerp van een getalenteerde leerling van het Noorderpoort. Kick doet het, net als alle amateurgezelschappen, met een klein budget. Des te indrukwekkender is het dan om te zien wat een prachtig decor er staat. Gemaakt uit pallethout, gratis hout en materiaal van bouwbedrijf Abs én delen van vorige decors, ziet het eruit alsof het professioneel in elkaar gezet is. Mooi om te zien wat er kan als mensen gezamenlijk de schouders ergens onder zetten.

Terwijl we het decor opbouwen, rinkelen meerdere telefoons tegelijk: De drummer, Jorrit de Boer, die dag en nacht voor het corso heeft gewerkt, is ziek geworden en één van de leden van de decorploeg blijkt allergisch voor stro. Paniek: Hoe moet dat nu met de repetities met de band? Meer informatie op www. musicalgroep-kick.nl