Donald Trump is gekozen als president van Amerika. Nou had hij ook niet echt een tegenkandidaat, desondanks is Trump het wel geworden, waaruit maar weer eens blijkt dat niets onmogelijk is. Alle partijen roepen elke dag dat als Geert Wilders de verkiezingen wint, hij nooit met de PVV zal gaan regeren, laat staan minister-president zal worden. Trump wel president van de Verenigde staten en Wilders geen premier van Nederland? Als ik de wijze heren in Den Haag zou zijn, zou ik maar niet zo zeker van mijn zaak zijn. Niets is immers na de verkiezing van Trump nog onmogelijk. Ik weet nog goed dat Peter Rehwinkel opstapte als burgemeester van Groningen. Een jaar eerder riep hij nog in de Herestraat dat dit voor hem de mooiste baan van de wereld was, iets wat hij het liefst tot zijn pensioen zou willen doen. Burgervader van de enige echte Big City, van de Grode Stad, het was klaar, Peter hoefde niks anders meer. Ik weet nog goed de dag dat bekend werd dat hij opstapte. Als hij het kan dan kan ik het ook moet ik hebben gedacht, helemaal toen mijn naam in een adem werd genoemd met talloze landelijke coryfeeën. Op straat hielden mensen mij aan om me ervan te overtuigen dat ik het moest gaan doen. Onder het mom van dat er toch niemand zoveel van de stad wist als ik en datzelfde gold ook voor FC Groningen. Man, doe waist toch alles van Stad! Ruud Vreeman werd voor een jaar interim burgemeester en met hem kreeg ik een goede band. Vreeman was een uiterst relaxte man en precies de man die Groningen nodig had na het echec met Rehwinkel. Hij reikte mij de erepenning van de stad uit en af en toe dronken we een biertje en aten een pittig balletje gehakt op het terras van het Goudkantoor. Denk jij dat ik het zou kunnen Ruud vroeg ik eens serieus. Jou opvolgen? Mijn naam duikt alweer in ieder lijstje op, gisteren zelfs op een tweede plek. Wat denk jij? De burgemeester knikte en antwoordde dat ik voor sommige gelegenheden heel geschikt zou zijn. Dat zou jij heel goed kunnen Piet. De jaarlijkse lintjes uitreiken in zo’n voorbeeld. Niemand zou dat beter kunnen dan jij. En het mooie is dat jij de helft van de genodigden ook nog eens persoonlijk kent. Wanneer zelfs de lantaarnpalen in de binnenstad je groeten, dan is de band met deze prachtige stad wel heel hecht. Is die Piet nou echt serieus of zit hij mij te dollen? Ik zie het onze interim denken. Toch ging hij door met zijn advies. Maar weet je beste Piet, je moet ook ellenlange raadsvergaderingen in goede banen trachten te leiden, om maar te zwijgen van het luisteren naar al die betweters die het zo goed weten. Nee, ik denk niet dat jij er geschikt voor zou zijn. Niets is onmogelijk, maar succes krijg je niet maar zo. Dank je beste Ruud.