FC Groningen is afgelopen voetbalseizoen als 12e geëindigd in het klassement van de eredivisie. Dit valt zwaar tegen en is dan ook niet bepaald een kroon plaatje als het gaat om plaatsing in de eredivisie omdat deze, maar bestaat uit 18 teams. Een van de belangrijkste schakels op het veld waar je op zou moeten kunnen rekenen is een keeper, zo bleek de keeper Peter Leeuwenburgh al gauw een probleem te zijn. De voorzitter Renze de Vries had al door dat een keeper doorslaggevend was rond de jaren 80 waar hij niets anders wou als de top bereiken met zijn voetbalclub, hij wist ook wat hij hiervoor moest doen en was hij bereid alles uit zijn pad te gaan om dat te bereiken. Helaas is Renze de Vries niet meer onder ons en is hij op 81-jarige leeftijd overleden in zijn verzorgingshuis.

Hoe is FC Groningen ontstaan

FC Groning is op 16 juni 1971 opgericht als opvolger van de club GVAV. De club GVAV is op 26 januari 1921 ontstaan door een samensmelting van verschillende voetbalclubs in de omstreek al gauw is deze gepromoveerd in 1924 naar derde en tweede klasse. Hierna volgde een grote stap voor de club in 1934 waar er een verhuizing was en er een officieel station van werd gemaakt genaamd Oosterpark. Uiteindelijk kwam er een tijd waarin de club de eerst klasse behaalde, dit was de eerste keer dat ze deze hadden behaald dit was in 1940. Jaren later werd de GVAV omgedoopt tot FC Groningen die in 1983 een grote stap zette in de Europese voetbalwereld waar ze een grote speler in deze divisie hadden uitgeschakeld genaamd Atlético Madrid. De volgende club genaamd Inter Milaan bleek echter net te sterk te zijn voor de club.

Wereldkampioenschap voetbal komt er ook weer aan

Nederland heeft zich dit jaar ook gewoon weer gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap in Qatar dat 21 november 2022 zal gaan beginnen. Hier gaan we weer zien hoe competitief het eraan toegaat bij de landen. Dit jaar zal Nederland tegen Senegal, Ecuador en Qatar moeten spelen. Dit zijn vrij makkelijke tegenstanders vergeleken met de andere landen zoals Frankrijk, die sterspelers in het veld heeft staan. Dit jaar zal spannend zijn en die spanning kun je nog meer versterken met een wedje op de Unibet WK 2022 odds.

Professor Tim wordt hij genoemd volgens Van Gaal

Ik kan denk ik voor de meeste mensen spreken dat ze wel weten wie Tim Krul is. Zo niet dan zal ik je een kleine achtergrond geven, Tim is de beruchte ‘penaltykiller’ die in het WK van 2014 tegen Costa Rica 2 schoten uit het doel wist te houden waardoor Nederland vervolgens door kon naar de halve finale. Nu wil Van Gaal graag het Nederlands elftal strafschoppen laten oefenen en door wie zou dit niet beter kunnen dan als de persoon die ze wilt tegenhouden. Van Gaal denkt op deze manier de spelers meer een inzicht te geven over wat een keeper denkt tijdens zo’n stressvol moment en hoe ze hier meer op kunnen inspelen. Hij zegt dan ook “Het wordt minder een loterij dan.”