Wie: Nilaajan Nagulan

Waar: Voetbalveld VAKO Vries

Wanneer: Zondag 10 januari 2021 

VRIES – Op een wel heel erg koude zondagochtend 10.15 uur begint de proeftraining van de nieuw opgerichte voetbalschool NTTFootball.  De grassprieten op het voetbalveld kleuren wit van de vorst in de ochtendzon. Veertien kinderen staan op het voetbalveld van VAKO in Vries. Het maakt deze kinderen allemaal niets uit. Vrolijk stampen de kinderen het veld op.

Op het veld staan twee trainers, de eerste is Nilaajan Nagulan.  Nagulan is de eigenaar van de nieuw opgerichte voetbalschool. Wanneer de opdrachten zijn uitgedeeld, heeft Nagulan tijd om even met de ongenode gast te spreken, vriendelijk wordt er gevraagd of een kopje warme thee of koffie gewenst is en dat is het zeker. “NTTFootball is een voetbalbedrijf die ik heb opgericht, eerder gaf ik wekelijkse clinics voor kleine groepen kinderen op zondag. Dit jaar wilde ik het groter aanpakken en heb ik de voetbalschool gestart. Het is bedoeld voor kinderen tussen de zeven en veertien jaar. Het leeftijdsverschil maakt niet uit want wij trainen met persoonlijke specifieke doelen. Denk aan traptechniek verbeteren, passen verbeteren, en nog veel meer. Iedereen die voetbal leuk vindt kan er daarom aan meedoen, plezier staat bij ons voorop. Dit is de proeftraining, dan kunnen kinderen testen of ze het leuk vinden om eraan mee te doen. We gaan namelijk tien lessen geven en de kinderen die zich inschrijven krijgen een kledingpakket van NTTFootball,“ vertelt Nagulan enthousiast. Het organiseren zit Nagulan duidelijk in het bloed. Hij verzorgd trainingen bij FC Assen en organiseert af en toe andere voetbalactiviteiten, zelfs nu in coronatijd. Terwijl hij ook nog Sport en Bewegen studeert aan het Alfa-college in Assen. Wat Nagulan zeker nog genoemd wil hebben is dat de samenwerking met VAKO Vries fantastisch is, “Er staat koffie en thee voor ons klaar in de ochtend, we mogen gebruik maken van hun voetbalspullen en met Kerst  stond de voorzitter van VAKO voor de deur met een Kerststol. Ik voel me volledig gewaardeerd door deze vereniging. Dat is een heel fijn gevoel.”

Ondertussen voetballen de kinderen door op het veld, er wordt gerend alsof er geen morgen is en er worden doelpunten gescoord. Hard tettert Nagulan enthousiast naast het oor van de ongenode gast: “GOALLLL! Wat een goal!” en rent het veld weer op. De trainer op het veld wordt afgewisseld en komt naar de zijkant van het veld gerend. Het blijkt Damian van der Sloot. De twee trainers blijken vroeger samen gevoetbald te hebben en daarom heeft Nagulan aan van der Sloot gevraagd om mee te helpen trainen. Doordeweeks doet van der Sloot een zorgopleiding en geeft hij trainingen onder negen en tien jaar bij de voetbalclub VV LTC in Assen. “Er gaat veel tijd in zitten om trainingen goed voor te bereiden, maar ik doe het met plezier. Ik zorg er wel voor dat mijn liefde voor voetbal niet ten onder gaat onder mijn zorgopleiding. Ik voetbal al van jongs af aan en hou van trainingen geven!“ vervolgens rent ook deze trainer weer het veld op. 

Om kwart over elf is de training afgelopen. Nadat het veld netjes is opgeruimd en de spullen bij het clubgebouw zijn neergelegd trekken alle kinderen hun jas aan en stappen op de fiets naar huis. Niels en Jelle zijn gelijk gekleed en lopen als laatste kinderen het veld af. Net op tijd zodat de ongenode gast nog wat vragen kan stellen. Hoe ging de training vandaag? Waarom doen ze mee aan deze proef dag? De vragen worden kort beantwoord: “Leuk”, “Ik wil mijn traptechniek verbeteren” en “Je moet je zondagochtend toch met iets vullen.” Daar moeten we het mee doen. Ze blijken namelijk moe te zijn en ze hebben het koud na een uur intensief trainen. En ze hebben ook wel heel erg honger en willen gewoon naar huis. Logisch! Gelukkig willen ze nog wel even op de foto met de trainers in hun mooie nieuwe shirts van NTTFootball.