VRIES – Afgelopen vrijdag organiseerden Volksvermaken Vries en café Onder de Linden alweer de derde editie van de Pubquiz. Maar liefst 15 teams deden mee. De quiz bestond uit 8 rondes waaronder een actualiteitenronde, een muziekronde en een showbizz ronde.  De avond werd deze keer georganiseerd door Tonnie van de Koolwijk. De winnaars van deze pubquiz waren de Kroegtijgers met 55.5 punten. DIO werd tweede en Jatochnietan werden derde. De poedelprijs was dit keer voor twee teams, namelijk De bende van Klaus en team Bartje. Zij behaalden beide 29 punten.

“Het verschil tussen de quiz van ons en andere pubquizzen is onze powerpointpresentatie waarop iedereen de vragen kan lezen,” legt Chantal Schinkels uit. “Bij andere cafés is het vaak rumoerig en worden de vragen alleen opgelezen. Daar proberen wij op die manier te voorkomen.”

Het is niet verwonderlijk dat de pubquiz gestaag groeit. Schinkels praat met zoveel enthousiasme over het gebeuren dat de mensen in Vries en omgeving er simpelweg niet omheen kunnen. “Het is echt leuk, en ook de mensen worden helemaal enthousiast. Er waren afgelopen vrijdag zelfs mensen uit Utrecht die meededen. Ze waren op bezoek in Vries. Sommige mensen besluiten met bezoek dan niet te gaan, maar zij namen het bezoek uit Utrecht gewoon mee. Heel leuk.” De quiz in café Onder de Linden kende wederom een grote variatie aan vragen. Ook de actualiteit werd niet geschuwd. Deelnemers moesten bijvoorbeeld de vraag beantwoorden wie tijdens Feyenoord – PSV het aan de stok had met Joris Mathijsen. “Je merkt nu wel dat mensen gaan voorbereiden en kranten gaan lezen.”

De volgende editie van de pubquiz is op 12 april. Schinkels heeft er nu al plezier in om te bedenken welke vragen er gaan komen. “We hebben vijf algemene rondes, met daarnaast enkele thema rondes. Qua muziek was de afgelopen keer het thema Nederlandstalig, dat zou de volgende keer bijvoorbeeld de jaren ’90 kunnen zijn. Qua deelnemers is het ook heel divers. Er deed een groepje dames mee die eind 70, begin 80 waren. Er was echter ook een groepje jongens die begin 20 waren. Zo verschillend in leeftijd is het dus. Het leuke is, wie een ronde wint krijgt een rondje van het café en de winnaar van de avond krijgt ook een prijs. Het is echt leuk, mensen mogen dit simpelweg niet missen!”

 

_MG_8125