NORG – Staatsbosbeheer en Theehuis de Bosrand te Norg organiseren op dinsdag 1 mei wederom een reeënexcursie op het Noordscheveld en de Peestermaden tussen Norg en Donderen. Excursieleider voor deze tocht is weer in vertrouwde handen van fotograaf en boswachter Aaldrik Pot. Het is deze ochtend vroeg opstaan, want aanvang van de excursie is 6.00 uur. Tijdens deze excursie komen alle aspecten uit het leven van de ree aan bod komen. Dat er tijdens de excursie ook daadwerkelijk reeën worden gezien is natuurlijk niet te garanderen, maar Aaldrik Pot laat de deelnemers wel allerlei sporen zien die de dieren hebben achtergelaten. Laarzen en een verrekijker zijn op deze wandeling onontbeerlijk.
Er wordt gestart bij Theehuis de Bosrand te Norg en de excursie duurt ongeveer twee uur. Na afloop van de excursie staat er een eenvoudig doch voedzaam ontbijtje klaar. De kosten bedragen elf euro. Op woensdagmiddag 2 mei is er een kinderzwerftocht en hiervoor kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar zich opgeven. Je gaat samen met boswachter Henk Doldersum op struintocht door bos en hei en gaat op zoek naar grazende geiten en imposante Hooglanders. Samen ontdekken jullie nieuwe dingen in de natuur.

Je wordt om 14.00 uur bij het theehuis verwacht en de tocht duurt ongeveer 2 uur. Doe wel je laarzen aan! Kosten zijn 3,50 euro per kind (hierbij is een bekertje ranja inbegrepen).
Voor beide activiteiten graag opgeven bij Theehuis de Bosrand, Donderseweg 7 te Norg telefoon 0592-612098 of info@theehuisdebosrand.nl.