ZUIDLAREN  – Dankzij de enthousiaste inzet van 12 jeugdtrainers van Ritola Korfbal konden de korfbaltrainingen worden doorgezet. Wel buiten in plaats van binnen in de sporthal binnen, maar dat maakte het enthousiasme niet minder. Deze inzet van Manon, Melle, Fabian, Roy, Martijn, Rosalie, Britt, Amber, Charlotte, Carmen, Mineke en Anita wordt zeer gewaardeerd door de jeugdcommissie. Daarom ontvingen de jeugdtrainers een gepersonaliseerde schoenentas met inhoud.

Op de foto staan Rosalie en Britt, trainers van D2, met in de handen hun cadeau gekregen schoenentas. Op de achtergrond staan trainers Roy en Martijn bij de start van hun training van D1. “Ritola Korfbal is trots dat de jeugdtrainers geheel vrijwillig, dus zonder vergoeding, enthousiast tweemaal in de week op het veld staan. Door Corona wordt er deze winter buiten getraind en dat is toch echt anders dan binnen in de sporthal. Het is lastig korfballen met koude handen en je werkt als team nu niet echt ergens naartoe. Een hele uitdaging dus voor de trainers” , legt Huisman uit.

De trainers ontvangen normaal gesproken ieder jaar een kerstpakket en worden uitgenodigd voor een trainersuitje, maar in deze bijzondere tijd met alle beperkende regels, wilde de jeugdcommissie de jeugdtrainers extra bedanken voor hun inzet. “In een tijd waarin clubs het over het algemeen moeilijk hebben om voldoende vrijwilligers op de been te krijgen, is daar bij Ritola Korfbal echt geen sprake van. Wij zijn daar erg dankbaar voor”, aldus Huisman.