ZUIDLAREN – Op 1 oktober gaan in de Ludinge in Zuidlaren lessen Schots Country Dancing van start. Carieke Pol, gediplomeerd Highland en National Dance lerares, begint die dag met een reeks lessen waarin beginnende dansers het Schotse Country Dancing onder de knie zullen krijgen en gevorderde dansers hun kennis kunnen opfrissen. Schots Country Dancing of ‘ceilidh’ dancing is een leuke en gezellige manier om je conditie op te bouwen en op peil te houden. De muziek – jigs en reels – bepalen het tempo. En hoewel het vrij intensief kan zijn, kan iedereen, ook mensen zonder topconditie, gewoon meedoen. Omdat veel van de dansen in zgn. ‘sets’ van 8 personen worden gedaan, hoeven deelnemers geen partner te hebben. De dansen worden stap-voor-stap uitgelegd door Carieke, die als eerste op het Europese vasteland officieel is geregistreerd door de bond van Scottish Dance Teacher’s Alliance.

In tien lessen komen dansen voorbij met illustere namen als ‘Dashing White Sergeant’, ‘Strip the Willow’ en ‘The Circassian Circle’. Aan het einde van deze lessenreeks is iedereen zover dat hij/zij mee kan doen aan de feestelijke afsluitende avond, een gezellige Christmas Social op 17 december, met live muziek, waar naast dansen ook kan worden genoten van ander Schots entertainment.

Iedereen die dat wil is van harte welkom op 1 oktober a.s. Dan is er van 20.30 tot 22.00 uur een open les in de Ludinge, Ludinge 4 in Zuidlaren. Voor informatie: www.carieke.nl of 06-26379424.