MADRID – Sint Nicolaas heeft te kennen gegeven weer naar Vries te komen! Na de intocht in Meppel reist de Goedheiligman door naar Noord-Drenthe. Op zaterdag 14 november zal de boot aankomen op het Noord-Willemskanaal. De Vriezer Post sprak met onze kindervriend in Spanje en stelde enkele vragen.

Wie heeft u gevraagd om naar Vries te komen?

“De Vriezer Ondernemers Vereniging (VOV) , die de intocht in Vries regelt, heeft mij gevraagd te komen. En dat doen we natuurlijk graag. Ik hoop dat de kinderen zich erop verheugen”.

Hoe verloopt de voorbereiding?

“We zijn momenteel druk bezig om de cadeautjes aan boord te hijsen. Het gaat tot nu toe vlekkeloos. En we hebben nog twee weken de tijd, dus dat gaat goed komen. De stoomboot is in prima conditie. We hebben daarvoor vaklui, de technische Pieten. Ik kan iedereen beloven dat we op tijd in Vries zijn. De boot vertrekt op tijd. Sinterklaas heeft Sinternet, waarop de tijden allemaal staan. We komen om 14.00 uur aan op de kade van het Noord-Willemskanaal. Dit onder begeleiding van Harmonie Vries”.

Wat voor Pieten komen er naar Vries, want daar is nogal wat om te doen.

“Een Piet is een Piet. De kleur doet er niet toe. De kinderen kunnen weer Zwarte Pieten verwachten. In Spanje helpen honderden Zwarte Pieten mee, die allemaal meegaan naar Nederland. Tien zijn voor Vries aangesteld.”

Wat doet u de rest van het jaar?

“Het grootste deel van het jaar ben ik bezig met de voorbereiding op het Sinterklaasfeest. Verder geniet ik van het mooie weer, hier in Spanje. Ik ben al oud, ik heb wel rust nodig. Ik werk wel hard door, want daar blijf ik jong bij. Ik doe ook de administratie en maak gedichten. Een heleboel slimme Zwarte Pieten helpen mee. Maar Sint houdt wel een grote vinger in de pap”.

Kunnen de kinderen nog verrassingen verwachten?

“Dat weet je nooit van te voren, het moet een verrassing blijven”.

Hoe is de conditie van het paard?

“Amerigo is in topconditie. Het paard heeft geen last van blessures. Amerigo wordt heel goed verzorgd, ze krijgt gezond eten en drinken en draaft elke dag een rondje. Dierenbescherming hoeft niet in actie komen”.

Wat wilt u nog kwijt?

“Ik heb een wens: dat er goed gepoetste schoenen bij de schoorsteen staan. Dat vindt Sint fijn. En een wortel mag. Maar niet te veel”.

Bedankt Sinterklaas en tot ziens op 14 november

“Ja, tot dan. Ik verwacht heel veel kinderen”.