Waar: Bult tussen Vleddernest / obs de Vijverstee in Vries

Datum: Zondag 7 februari 2021

Tijdstip: 10.00 uur

VRIES – Het halve NOS journaal ging erover, corona was ineens even niet meer van belang: het zou gaan sneeuwen! Nieuws waar mensen in Oostenrijk blij van worden, zorgt hier voor heuse paniekaanvallen. Code rood, tips over lopen als een pinguïn om je evenwicht te bewaren en tips om vooral in je huis te blijven als je niet weg hoeft. Het perfecte moment voor de ongenode gast om precies het tegenovergestelde te doen die zondagochtend. Opzoek naar meer mensen die het weer ook willen trotseren en de lol ervan in kunnen zien. Dat plan was zondag ineens een stuk minder leuk toen de bolide even vast kwam te zitten op de rotonde van Zuidlaren. Maar gelukkig is iedereen extra aardig tijdens noodweer en kwam de bolide met een beetje aanwijzingen links en rechts goed uit de sneeuw van de rotonde. 

Eenmaal in Vries aangekomen is het zaak om de fotograaf van de krant van Tynaarlo op te halen uit zijn warme huis, gelukkig is hij schappelijk en wil hij mee. Het moet ook wel want hij kent gemeente Tynaarlo op zijn duimpje en de ongenode gast is opzoek naar een bult met sneeuw en hoopt daar mensen te treffen die van het weer genieten. De bult tussen Vleddernest en OBS de Vijverstee is gelukkig niet ver lopen, ondertussen rennen kinderen in ski-outfit met slee ons voorbij richting de bult. Daar achteraan lopen verkleumde ouders, sommige dienen als trekpaard voor een slee voor kleine kinderen. Maar iedereen heeft er zin en kijkt vrolijk.

Floor (rode muts en blauwe slee) en Ilse (rood skipak), twee vriendinnen van elkaar zijn samen met de moeder van Floor naar de bult gekomen. Beide dames zijn een beetje teleurgesteld, “Gisteren zeiden ze op het journaal dat er heel veel sneeuw zou vallen, maar zoveel sneeuw ligt er helemaal niet nu.” Gelukkig weerhoudt het ze niet onnoemelijk vaak de berg op en af te rennen en er met de slee vanaf te glijden.

Esther en Richard zijn met hun kinderen Melvin en Lisa en hun vriendje Jesse ook naar de bult gekomen. Richard heeft trots zijn BEVO muts op, “ Ik wil wel even vertellen over BEVO, dat is het bedrijf waarvoor ik werk. We hebben inmiddels wel zo’n tachtig woningen geïsoleerd hier in de buurt en daar ben ik erg trots op.” “Nou dat is mooi Richard en ze maken dus ook nog eens prima hoofdisolatie in geval van sneeuwstormen,” lacht de ongenode gast. Ondertussen rennen ook hun kinderen onvermoeibaar de bult op, om er vervolgens heel hard weer vanaf te glijden. Het gaat met vallen en opstaan, maar iedereen blijft gelukkig lachen.

Tot slot komen daar Robbin en Anja aangelopen, ouders van Milan, Tygo en Dion. Je ziet de kinderen achterop de bult spelen. De kinderen hebben geen geduld voor een poseer sessie en rennen naar de bult. Gelukkig willen de ouders wel op de foto.

In Vries worden er nog vele mooie foto’s gemaakt. De sneeuw zorgt voor enorm veel bijzondere, niet alledaagse beelden. De overige foto’s gemaakt in de sneeuw staan op de eerdere fotopagina genaamd ‘Plezier in de sneeuwstorm’! De bedoeling is om nog even verder te lopen het gebied in, maar het is echt heel koud en de wind waait hard, bovendien is er geen slee voor de ongenode gast en de fotograaf om mee te spelen. Dus snel haasten zij zich naar de auto om thuis een warme kop chocolademelk met slagroom te drinken. Overigens kan het zijn dat er een naam verkeerd heeft is, want met verkleumde handen is noteren erg moeilijk.