REGIO – In cbs De Holtenhoek werd op 30 januari de finale gespeeld tusen de 8 beste pupillenteams van de gemeente Tynaarlo.

Het was bijna een onder-onsje van zes Holtenhoek-teams. Verder deden 2 teams van buiten Vries mee: De Kooi uit Eelde en De Lichtkring uit Zuidlaren.

In de openingsronde viel De Kooi (als gedoodverfde winnaar) tegen omdat De Lichtkring hen tot een gelijk spel wist te dwingen. De volgende ronde werd het bij de Kooiers weer remise, nu tegen De Holtenhoek 4, terwijl De Lichtkring won tegen De Holtenhoek 6, Maar in de 3e ronde werden de verhoudingen al wat duidelijker:

De Lichtkring zakte terug en verloor zelfs met 0-8 van De Holtenhoek 3.

De Kooi won met 8-0, maar dat deed De Holtenhoek 3 ook en dat team had daarvoor ook al met 8-0 gewonnen en met 4-4 gelijk gespeeld tegen het 4e team van hun school. Holtenhoek  3 stond zodoende 1 wedstrijdpunt boven De Kooi en bleef nog 2 wedstrijden winnen met 8-0.

De Kooi bleef ook winnen, maar met minder punten. In de 1-na-laatste ronde troffen De Holtenhoek 3 en De Kooi elkaar: dat won De Kooi overtuigend met 7-1. De laatste partij wonnen beide teams, zodat De Kooi met 1 westrijdpunt meer kampioen werd van de gemeente Tynaarlo.

De Holtenhoek 4 speelde drie keer gelijk, maar haalde minder bordpunten dan De Holtenhoek 3, zodat zij derde werden.

De eindstand:

1. De Kooi 12-40

2. De Holtenhoek 3 11-43

3. De Holtenhoek 4 11-37

4. De Lichtkring 7-27

Na deze vier achtereenvolgens De Holtenhoek 5, 1, 2 en 6.

De beste vier teams gaan door naar het provinciale toernooi. Dat wordt op 2 maart gehouden in Westerbork.