spectaculaire overwinning epeios op kampioenskandidaat ZUIDLAREN –  Onlangs hebben de basketballheren van BV Epeios een mokerslag uitgedeeld aan kampioenskandidaat Highlanders uit Uithuizen. Met een bus vol publiek waren de Uithuizers naar Zuidlaren gekomen om bij winst het kampioenschap te kunnen vieren. Maar het waren de Zuidlaarders die verdiend met de winst aan de haal gingen. Gesteund door even zo massaal gekomen thuispubliek wonnen zij met 65-53 en zo konden de meegereisde fans van de Highlanders treurend in de bus huiswaarts keren.  Voor de heren van BV Epeios stond er eigenlijk helemaal niets op het spel in deze laatste wedstrijd van het seizoen. Het team staat vast op de vierde plaats en zowel bij winst als bij verlies zou die positie behouden blijven. Voor de tegenstander uit Uithuizen was de wedstrijd echter des te meer van belang. Bij winst zouden zij kampioen zijn en dus hadden ze een grote schare fans meegenomen om ze aan te moedigen.
Omdat de Zuidlaarders hier lucht van kregen hebben zij ook zo veel mogelijk mensen opgetrommeld om tegenwicht te bieden.  Voor beide kanten viel er genoeg te beleven tijdens de wedstrijd die toch zeker als spectaculair te betitelen valt. Ook Epeios begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een 6-2 voorsprong. Een tweetal driepuntsbommen van de Highlanders trok de stand in de vierde minuut weer gelijk naar 8-8. Maar de Zuidlaarders beantwoordden de scores met eveneens een driepunter waarna ze doortrokken tot een 17-11 voorsprong.
Deze run werd vervolgens weer knap gecounterd door de Highlanders die het kwart winnend wisten af te sluiten met 17-18. Opvallend was dat van de 18 punten die de Highlanders hadden er maar liefst 16 door één speler werden gemaakt waaronder een hele knappe dender-dunk. In het tweede kwart werden de Highlanders sterker. Uiteindelijk ging de wedstrijd met een 30-38 stand de rust in. En juist die rust bleek achteraf ook de ommekeer in de wedstrijd. Waar de spelers van Highlanders relaxed met het publiek op de foto gingen roken de Zuidlaarders kansen. In de teambespreking pepten de Zuidlaarder heren elkaar nog eens op en besloten van de tweede helft te gaan genieten en het publiek te vermaken. Dat derde kwart begon vervolgens furieus vanuit de Zuidlaarders. Via een 8-2 run wisten ze terug te komen tot 38-40. Het was nu erop of onder voor beide teams. 
Een driepuntsscore van de Highlanders werd in de laatste minuut van dit kwart beantwoord met een al even zo mooie driepuntsbom van de Zuidlaarders. Zo werd de tussenstand na drie kwarten op 46-47 bepaald. Het beeld van het derde kwart zette zich voort in het begin van het vierde kwart maar het momentum leek in Zuidlaarder voordeel te vallen. In de tweede minuut kwamen de Zuidlaarders bij een 51-51 tussenstand langszij. Toen in de derde minuut de beste speler van Highlanders onder luid protest het veld moest verlaten omdat deze zijn 5e fout maakte waren de Uithuizers verloren.
Onder luid gejuich werd een beslissende 12-2 run ingezet die ook gelijk de eindstand van de wedstrijd bepaalde: 65-53. 
Het was bijna alsof het de Zuidlaarders waren die kampioen werden zo vielen ze elkaar euforisch in de armen na het laatste fluitsignaal.  Hoewel deze overwinning voor de Zuidlaarders feitelijk geen betekenis had, werd deze nog tot in de late uurtjes gevierd. Het seizoen zit er nu op voor de heren van BV Epeios.
Volgend seizoen willen zij zeker proberen zelf die titel te pakken.