EELDE/STITSWERD – Wie met eigen ogen wil zien hoe een model helikopter of model vliegtuig vliegt, moet zondag 1 september naar Stitswerd komen. Hier organiseert modelvliegclub Avio Eelde haar open dag. Modelvliegtuigen en helikopters van alle soorten en maten zullen het luchtruim kiezen.

De club maakt al sinds 1972 gebruik van het terrein aan de Stitswerderweg in Stitswerd. De vliegshow begint om één uur in de middag, waarbij het publiek op veilige afstand achter hekken kan toe zien hoe er met diverse modellen wordt gevlogen. De show eindigt om vijf uur in de middag.

Er zal met enkele bijzondere modellen gevlogen worden, van eenvoudige trainer toestellen tot zelf gebouwde schaal toestellen. Als het weer het toelaat zal er ook een kleine turbine aangedreven vliegtuig te zien zijn. Verder zal er een bijzondere heli demonstraties worden gegeven, door mensen die op sublieme wijze een heli kunnen besturen. De figuren die hiermee gevlogen kunnen worden doen niet onder voor die van de vliegtuigen!

Tevens zullen er wedstijden gevlogen worden waaronder het, altijd spectaculaire, paaltje vliegen. Daarvoor worden er één of meerdere piepschuim palen rechtop in de grond geplaatst, Het is dan de kunst om met een vliegtuig de paal doormidden te vliegen. Volle concentratie van de piloten vereist, want het is zeker niet eenvoudige om met hoge snelheid de paal te raken. Diegene die de paaltje het dichts bij de grond doormidden kan vliegen is de winnaar!

Verdere informatie is te vinden op de website van modelvliegclub Avio Eelde: www.avio-eelde.nl.

 

Avio Eelde