Geslaagd oliebollentoernooi Tafeltennisvereniging Vries

Afbeelding
Sport
VRIES -  Op vrijdagavond 22 december sloot Tafeltennisvereniging Vries het jaar traditioneel af met het oliebollentoernooi! Voor dit toernooi mochten de leden van TTV Vries hun ouders, broertjes, zusjes, kinderen of partners meenemen en  samen hiermee werden er dubbelwedstrijden gespeeld. Verdeeld over twee poules waren er 15 duo’s. Uiteindelijk leverde dit twee halve finales op. In de ene halve finale speelden de winnaars van vorig jaar, Hans en Niek Hoendervanger, tegen Marijke en Jelmer Haarman waarin laatstgenoemden verrassend aan het langste eind trokken! In de andere halve finale wisten Thomas en Anna Rass te winnen van Nynke Hoogeveen met zoon Sietse Dijt. Thomas en Anna, die vorig jaar de finale verloren van Niek en Hans, kwamen ook dit jaar weer te kort in de finale. Marijke en Jelmer waren dus de kampioenen van het oliebollentoernooi! Naast de wedstrijden waren er oliebollen en andere lekkernijen en ook was er glühwein en warme chocolademelk. Beheerder Rudi had de kantine beschikbaar gesteld voor al dit lekkers en hier heeft iedereen tussen het tafeltennissen door heerlijk van kunnen genieten en ook achteraf werd er natuurlijk nog even nagezeten. Dit gezellige oliebollentoernooi was tevens de laatste speelavond van 2017. Wouter Emmens en Linda Kleiker gingen op 28 december nog op pad naar Leek om daar nog een oliebollentoernooi te spelen. Op dit toernooi speelde Linda in de 3e klasse en hier wist zij in de poule 3 van de 5 wedstrijden te winnen, maar dit was niet genoeg om naar de kwartfinale te gaan. Wouter wist in de 1e klasse 4 van zijn 5 poule wedstrijden te winnen en bereikte via de kwart en halve finales de finale van de 1e klasse! In deze spannende finale trok hij aan het langste eind waardoor hij met een geweldige Italiaanse cake van een kilo huiswaarts keerde. Op dit erg gezellige toernooi, georganiseerd door TTV Rotak, waren ruim voldoende oliebollen aanwezig en het duurde tot in de kleine uurtjes.