DFG Cup Toernooi op de sportvelden van Fielliettaz Goethart in aantocht

Afbeelding
Sport
VRIES - De 2e editie van de DFG Cup komt er aan, de succesvolle opvolger van het alom bekende J&T Toernooi van eerder. Dit jaar op 1, 2 en 3 juni en uiteraard op Sportveld De Fielliettaz Goethart te Vries, waar VAKO de gastheer is.
Drie dagen vol sport, muziek, feest en gezelligheid staan op uw te wachten in dit eerste weekend van Juni. Vrijdagavond barst het programma los met het volleybal toernooi op het hoofdveld van VAKO waar een kleine twintig teams elkaar bestrijden om de felbegeerde DFG Volleybal Cup! Ook op vrijdagavond is er voetbal. De 7x7 variant voor de ‘oudere’ voetballers onder ons en vele teams zullen aanwezig zijn.  Een gezellig vervolg met DJ Dennis in de feesttent die net als vorig jaar tegen onze prachtige nieuwe kantine ‘aangeplakt’ staat, die uiteraard ook gewoon open is.
Dan vanaf tien uur zaterdagmorgen gaan de voetballers op het grote veld los, zowel de heren als de dames. De heren met liefst zestien teams waaronder de winnaar van vorig seizoen Free Joop. Er wordt op vier velden tegelijk gevoetbald. De dames hebben eveneens een volle poule met acht teams. De sportieve activiteiten op de zaterdag krijgen een passend einde met de DFG Cup penalty bokaal. Vanaf een uur of vier per deelnemend team één afgevaardigde die onze twee topkeepers zal bestoken met strafschoppen.
Zodra de laatste strafschop genomen is zal zanger Richard de microfoon ter hand nemen waarna muziek en feest op het programma staan. Uiteraard in combinatie met een divers scala aan eetmogelijkheden op ons heuse eigen foodplein! Als Richard zijn laatste noot heeft gezongen, staat DJ Dennis alweer gereed om tot in de kleine uurtjes door te gaan in combinatie met SeventyOne van Albert Hummel.
Zondagmorgen wacht de bal weer voor de teams. De wedstrijden gaan voort tot de beslissende finales, voor zowel de dames als de heren. Beide winnaars, alsmede de winnaars van de fairplay bokalen krijgen een welverdiende fraaie huldiging op ons podium waarna DFG’s huisartiest Niels Span de stemming er ongetwijfeld weer helemaal in brengt voor een prachtig muzikaal slotakkoord van de DFG Cup 2018. VAKO hoopt een hoop bezoekers te mogen begroeten dit weekend bij de 2e DFG Cup op sportveld De Fielliettaz Goethart in Vries! Zie ook https://youtu.be/hsmC4VFp8mA
 

UIT DE KRANT

Lees ook