Rabobank trotse sponsor van ruim 6.000 voetballertjes

Afbeelding
Sport
TYNAARLO - Dinsdagavond 4 september werd in het bijzijn van 24 voorzitters van 24 jeugdvoetbalverenigingen, waarvan de Rabobank sponsorpartner is, de huidige sponsorcontracten met 3 jaar verlengd.
Al enige jaren is Rabobank Assen en Noord-Drenthe de vaste sponsorpartner bij de jeugd van de voetbalverenigingen in de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe en Tynaarlo. Een uniek partnership waaruit inmiddels mooie relaties en verbindingen zijn ontstaan. Voor de bank is de jeugd een belangrijke doelgroep, want uiteindelijk zijn zij de toekomst. 70 bestuurders waren aanwezig bij de ondertekening. Vertegenwoordiging vanuit de bank kwam van haar 4 marktteams van gemeente Aa en  Hunze, Assen, Midden-Drenthe en Tynaarlo. De voorzitters van de marktteams ondertekenden het sponsorcontract namen de bank.
De coöperatieve gedachte van Rabobank is dat je samen meer bereikt dan alleen. ‘Wij zoeken op verschillende manieren de verbinding met de lokale samenleving, onder andere via sponsoring’, geeft directievoorzitter Sjoerd Scholte aan. Rabobank Assen en Noord-Drenthe sponsort activiteiten waarbij mensen elkaar ontmoeten en samenwerken. ‘Voor ons betekent sponsoring meer dan het verstrekken van geld alleen. Wij zien sponsoring als een samenwerking waarbij twee partijen elkaar van dienst zijn en elkaar een podium geven.
Verenigingen en stichtingen staan voor grote uitdagingen. Dat weten we op basis van eigen ervaringen en diverse onderzoeken. Vorig jaar nog luidde de KNVB de noodklok dat amateurclubs het niet rooien. ‘Voor ons als Rabobank is en blijft het belangrijk dat we een steentje bijdragen aan het bestaansrecht van deze verenigingen, die een bepaalde functie hebben binnen de dorpen. Dit gebeurt door sponsoring, maar ook door ons Rabofonds waaruit eenmalige projecten worden ondersteund. Wij zijn echt een trotse partner.’
 

UIT DE KRANT

Lees ook