HCE Heren 1 koploper na overwinning in Leeuwarden

Afbeelding
Sport

EELDE - Het eerste herenteam van Hockey Club Eelde (HCE) mag zich de trotse koploper noemen in de tweede klasse. Dat is te danken aan de 1-2 overwinning in en tegen Leeuwarden en aan het verrassende verlies van Deventer, dat tegen Mezen dure punten verspeelde. In de Friese hoofdstad haakte aan HCE-zijde verdediger Gijs Geertzen in de warming-up geblesseerd af, zodat er drie wisselspelers overbleven. In de 14e minuut van het eerste kwart kwamen twee doelpunten tot stand. Eerst kwam Leeuwarden op een 1-0 voorsprong uit een strafcorner. Vrijwel meteen daarna benutte de uitblinkende Sebastiaan Tuil een prima assist van Julius Labberton en stonden beide teams weer op gelijke hoogte. In het tweede kwart kreeg HCE drie strafcorners, maar stond de keeper van Leeuwarden een treffer in de weg. Het was HCE-spits Thomas Poelman die een harde inzet van aanvoerder Bram Eggens wel attent wist af te ronden. Achteraf bleek dit de winnende goal te zijn. HCE kreeg na de pauze de betere kansen, maar verzilverde die niet. Drie strafcorners en zelfs een strafbal werden niet benut. Zo bleef Leeuwarden erin geloven, maar in de spannende slotfase bleef HCE overeind. De Eeldenaren zijn met 19 punten uit 7 wedstrijden nog ongeslagen. Komende zondag speelt HCE een thuiswedstrijd tegen Baarn om 14:45 uur. Dit team staat op de vierde plaats met 15 punten uit 7 duels.