Rixt Hobma en Noa Postma Nederlands Kampioen Trampolinespringen

|
| Foto: |
Sport

VRIES – Op 24 en 25 juni reisde Vako met 15 springers af naar het NK Trampolinespringen in Ahoy Rotterdam. Het synchroonspringen begon in blok 1 en 2. Zeven paren van Vako in verschillende leeftijdsklassen hadden zich weten te plaatsen.
Noa Homan moest het NK helaas voorbij laten gaan vanwege een blessure. De andere paren gingen goed van start, maar liefst vijf paren wisten zich een plekje naar de finale te springen. Tijdens de finale speelden de zenuwen en spanningen echter een grote rol. Er werden hierdoor enkele foutjes gemaakt, wat de springers helaas punten kostte. In blok 3,4 en 5 werden de individuele wedstrijden gesprongen. Hier mochten tien springers van Vako aan meedoen. De concurrentie was erg hoog, waardoor springers zich geen kleine foutjes konden permitteren. Vijf dames en een heer wisten zich naar de finale te springen. Iedereen heeft ervaring opgedaan en daarnaast hebben de springers samen een gezellige dag beleefd. Hoogtepunt was dat in de categorie synchroon springen het duo Anne-Rixt Hobma en Noa Postma, Nederlands Kampioen wisten te worden. Daarnaast wist het duo Zara Sloot en Elin Hobma de bronzen medaille te behalen. In de categorie ‘Individueel springen’ mocht Julian Noordhuis de zilveren medaille in ontvangst nemen en Anne-Rixt Hobma de bronzen medaille.