Succes voor Turngroep Noord

|
| Foto: |
Sport
HARLINGEN/VRIES -  Afgelopen zaterdag was de tweede districtswedstrijd in Harlingen voor de eerste en tweede divisie. Een belangrijke wedstrijd, want op deze wedstrijd was de eerste mogelijkheid om je te kunnen plaatsen voor de landelijke wedstrijden! Van TurnGroep Noord uit Vries kwamen er 12 turnsters in actie. 
In de eerste wedstrijd heeft Mei An een goede wedstrijd geturnd, ondanks ziekte. Dèbra heeft 2 goede toestellen geturnd. Helaas is haar vloeroefening erg streng gejureerd. Mei An is vandaag 6e Geworden en Dèbra 17e De 5  instappers hebben een goede wedstrijd geturnd. Leyan heeft opnieuw haar 3/4 reus op rek gehaald. Ook haar arabier streksprong was erg netjes. Lana had een hele mooie balkoefening en scoorde hier dan ook 12.100 op! Helaas ging haar arabier op sprong niet helemaal zoals gehoopt. Megan heeft een erg stabiele wedstrijd geturnd. Vooral haar vloeroefening was goed, score was dan ook 12.300. Daniek heeft weer stabiele balkoefening laten zien, score 14.067! Verder een paar kleine steekjes laten vallen, maar het was een goede wedstrijd. En Lieke is net een weekje ziek geweest en had het vandaag een beetje zwaar. Hierdoor helaas niet helemaal scherp en daardoor een paar steken laten vallen. Al met al een goede wedstrijd waarbij Daniek 4e is geworden, Megan 8e, Lana 20e, Lieke 23e en Leyan 30e.
In de tweede wedstrijd turnde Jente bij de junioren C. Vloer en brug gingen goed! Op sprong en balk heeft ze nog wat punten laten liggen. Wel heeft ze weer een mooie tsukahara laten zien. (12,700pnt)! Jente is 9e geworden. Bij de pupillen 1 N2 kwamen Linn en Isa is actie. Op vloer en balk werden nog wat foutjes gemaakt. Brug en sprong gingen daarentegen super. Op brug hebben ze beide 3 reusjes laten zien. Erg knap! Linn is 7e geworden en Isa is op de 9e plaats geëindigd.
Roxane en Carmen turnden in de laatste wedstrijd bij de pupillen 2 N2. Er werd goed gestart op sprong. Roxane liet hier voor het eerst een mooie arabier flikflak tot ruglig zien! Vervolgens lieten de turnsters op brug een mooie oefening zien. Voor Carmen zelfs de hoogste score van de dag. De balkoefeningen gaan steeds stabieler. Roxane wist voor het eerst te blijven staan! De wedstrijd werd super afgesloten op vloer met een megascore voor Carmen: 15,050 pnt! Roxane is net naast het podium geëindigd op een 4e plaats. Carmen werd 2e en mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen!
Al met al weer een leerzame wedstrijddag met als resultaat een zilveren medaille, een paar toestelfinales en plaatsingen voor de landelijke wedstrijden. De volgende wedstrijd is het provinciaal kampioenschap in Heerenveen.

 
|

UIT DE KRANT

Lees ook