Basketballers Zuidlaren Trojans winnen belangrijke wedstrijd

Sporthal de Zwet in Zuidlaren
Sporthal de Zwet in Zuidlaren Foto: Ben Trip
Sport

ZUIDLAREN - Zaterdag wisten de basketballers van de Trojans een belangrijk slag te slaan op weg naar het kampioenschap. Voor het weekend gingen er nog vier ploegen gezamenlijk aan de leiding, maar op ‘super saturday’ speelde de top 4 allen tegen elkaar. In Zuidhorn vond de wedstrijd Dunk-Aquila (Veendam) op het programma en in de Zwet moest de Trojans aantreden tegen de heren van Celeritas Donar uit Groningen. Uit wisten de Zuidlaarders deze wedstrijd niet te winnen en gingen ze kansloos onderuit. Des te meer motivatie om zich thuis te revangeren.

De wedstrijd ging van beide kanten aanvallend goed van start en verdedigend werd er veel weggegeven. Na het eerste kwart hadden de Stadjers dan ook de leiding met 19-20. In het tweede kwart wisten de Zuidlaarders hun verdediging op orde te krijgen en aanvallend bleven ze scoren. Bij rust stond er een stand van 43-26 op het bord. Met slechts 6 punten tegen bleek de verdediging van Zuidlaren prima op orde te zijn. Vooral de verdedigende rebound was het domein van center Paul Spanjer.

In de rust werd een aantal verbeteringen besproken en met frisse moed gingen de Zuidlaarders de tweede helft in. Ook in dit kwart werd er gedomineerd en werd er flink uitgelopen. Na het derde kwart stond het 63-33. Zoals de afgelopen weken ook gebeurde was het vierde kwart als vanouds het zwakste. De Voorsprong was ruim dus de Trojans konden zich een matig kwart permiteren. Aan het einde van de wedstrijd was de stand 74-55. Gelukkig voor de Zuidlaarders was de voorsprong groot genoeg.

Namens de Zuidlaarders scoorden: S. Tissingh 15, P. Spanjer 12, R. Scholtens 11, P. van Hoorn 8. M. Tadema 7, E. Takens 6, D. Schübel 4, P. Apol 3, N. Damkat 3, D. Palmer 3, E. Wildemann 2. Komende zaterdag wordt er een uitwedstrijd gespeeld bij de Falcons uit Hoogeveen.