FC Zuidlaren blij met drie punten maar treurnis om vertrekkende trainer

Lesmond Prinsen
Lesmond Prinsen
Sport

ZUIDLAREN – Dubbele gevoelens afgelopen weekend op sportpark De Wenakkers in Zuidlaren, waar de plaatselijke voetbaltrots met 3-1 won van Aduard 2000. Blijdschap volop dus in het blauw-zwarte kamp over de drie behaalde punten en de ongeslagen status die nu al weken voortduurt. Toch was de euforie minder dan normaal, want het nieuws dat de contractverlening tussen de club en trainer Lesmond Prinsen niet gelukte was een fikse domper op de Zuidlaarder feestvreugde.

“Ja ik stop hier. Dat is waar”, zo licht Prinsen toe. “En dat heeft niets met FC Zuidlaren te maken, maar alles met mijn bedrijf dat ontzettend veel werk in Rotterdam en omstreken heeft. En dat zijn geen klusjes van een dag, maar van weken. Dus ik mis teveel trainingen en dat kan ik niet verkopen naar de club en spelers. Er moet een trainer zijn die er is. Ik mis veertien dinsdagen en dat is veel te veel. Ik vind het ontzettend jammer, want er zit hier ontzettend veel talent en daar is het heerlijk mee werken.”

FC Zuidlaren betreurt het al evenzeer als de trainer zelf. Voorzitter Remco Spanhoff van de Zuidlaarders: “Helaas is toch gebleken dat dit niet gaat werken. Jammer, maar we zullen moeten doorschakelen. Inmiddels zijn de eerste gesprekken gaande met kandidaten voor volgend seizoen.”

De teleurstelling aan beide kanten is begrijpelijk, want FC Zuidlaren is met een heerlijke opmars bezig, die al weken duurt. De ene keer een gelijkspel, een week later een overwinning. Nu was het weer eens een driepunter. Tegen Aduard 2000, het team van oud-trainer en keeper Edwin Prins. “Verliezen is nooit leuk en hier in Zuidlaren al helemaal niet”, zo moest Prins met een klein lachje bekennen na afloop. “Maar goed: het is maar één van de vele wedstrijden dus op naar volgende week, Mamio”, vervolgt de trainer die recentelijk bijgetekend heeft bij de club uit het prachtige abijdorp en hij gaat dan alweer zijn vijfde (!!) seizoen in bij de Groningse vereniging. Dergelijke lange verbintenissen zie je niet veel meer in het amateurvoetbal en het is veelzeggend over de tevredenheid over het dienstverband bij zowel trainer als vereniging. “Klopt hoor, ik heb het nog prima naar mijn zin bij Aduard en dat gevoel is wederzijds.”

Aduard speelde ook helemaal niet slecht in Zuidlaren en had voor rust de boel aardig onder controle. Het was de eerste 45 minuten voetballend superieur aan de thuisploeg en stond ook fysiek meer zijn mannetje. Kansen waren schaars aan beide kanten, maar de lepe Groninger spits Rick Kazemier stuurde vakkundig FC Zuidlaren-verdediger Jorik de Groot het bos in en rondde heel netjes af: 0-1, achter de kansloze Zuidlaarder doelman Nick van Leeuwen. De thuisploeg had de mazzel dat het nog voor rust terugkwam op 1-1. Mart Kral was de gelukkige vlak voor het rustsignaal (1-1).

Na de thee trok FC Zuidlaren het duel definitief naar zich toe. Duels werden meer en meer gewonnen en het spel van Jens van der Woude in combinatie met de snelheid van invaller Lars Keijzer werden Aduard 2000 uiteindelijk teveel. “We hadden het wat omgezet. Komen dan op 2-1, dan moet Aduard komen en daar profiteerden we om. Elke omschakeling was gevaarlijk”, aldus Prinsen over het tweede bedrijf van de enerverende wedstrijd.

Van der Woude bekroonde zijn uitstekende pot voetbal door zelf met een mooie schuiver uit een vlijmscherpe counter 2-1 aan te tekenen en het was uiteindelijk Auke Hartstra die met de 3-1 het duel definitief naar de Zuidlaarders toe trok. Van der Woude deze keer in de rol van aangever. Daar konden de vele extra speelminuten die arbiter Wenting tot grote onvrede van trainer Prinsen bijtrok ook niets meer aan veranderen.

De Zuidlaarders maken reuzesprongen op de ranglijst en hebben nu met 22 punten en een wedstrijd nog tegoed de top 5 vol in het vizier. Ook in de tweede periode doet FC Zuidlaren volop mee en zal het met Groen Geel uit gaan maken wie deze naar zich toe gaat halen. Aankomende zaterdag speelt FC Zuidlaren wederom thuis, om half drie (!) begint dan het inhaalduel tegen Onstwedder Boys.

Man van de Wedstrijd: Jens van der Woude
FC Zuidlaren – Aduard 2000 3-1
39. Rick Kazemier 0-1, 44. Kral 1-1, 65. Van der Woude 2-1, 76. Hartstra 3-1.
Geel: Stan Mertens, Lamain, Kral, Dieterich (allen FC Zuidlaren) en Nieboer (Aduard 2000).
Scheidsrechter: Wenting.
Toeschouwers: 125.
FC Zuidlaren: Nick van Leeuwen; Breuklander, Staal, Stan Mertens, De Groot (Jim van Leeuwen), Dieterich; Bas Mertens, Wolters (Markus), Kral (Keijzer); Van der Woude, Lamain.
Aduard 2000: Floris Star; Huizinga, Bijma, Bolhuis, Koning (29. Nieboer); Van Beusekom, Moes, Bart Star; Smits, Kazemier, Terpstra (72. Usai).

Jens van der Woude
Afbeelding

UIT DE KRANT