Feest bij ttvActief: Oldstars voor 100e keer bij elkaar

Afbeelding
Sport

VRIES - Afgelopen woensdagochtend kwamen alle Oldstars Tafeltennissers van ttvActief voor de 100e keer bij elkaar in sporthal Groote Veen. Feest dus voor alle deelnemers. Al werd er eerst wel gewoon getraind van 10.00 - 11.30 uur. Dan allemaal op een feestelijke foto. Daarna een uur gezellig ‘nazitten’. Inclusief gebak en een drankje in de voortreffelijke kantine van sporthal Groote Veen.

Speciale gast was Carlie van Teeckelenburg, contactpersoon van het Nationaal Ouderenfonds. Een fonds dat Oldstars Tafeltennis vanaf het begin landelijk promoot en ondersteunt. Inmiddels zijn er landelijk ruim 700 activiteiten, waarbij ouderen (vanaf 55 jaar) gestimuleerd worden ‘sociaal en actief’ bezig te zijn. Zij overhandigde alle trotse deelnemers een persoonlijk diploma. Ook de begeleiders van ttvActief ontvingen een groot applaus voor hun 100-voudige aanwezigheid. Trainer Koos Kuiper geeft deskundige leiding en instructie, geassisteerd door de verenigingsleden Arthur van Dorst, Willem Struik en Tom Heyne.

Vanaf de start in november 2021, met een clinic van Bettine Vriesekoop, waren er al 20 aanmeldingen. Sindsdien is het aantal Oldstars (55+-ers) stap-voor-stap uitgegroeid tot een groep van 36 deelnemers. En er zijn evenveel mannen als vrouwen. In de praktijk zijn er gemiddeld zo’n 20 aanwezigen: steeds een goede zaal vol, De Oldstars betalen via een 10-strippenkaart: alleen betalen als je komt. Want oppassen op kleinkinderen en het maken van uitstapjes vergt ook tijd. En ook na deze 100e keer stralen de deelnemers uit dat ze gewoon lekker verder gaan met de doelen van Oldstar Tafeltennis: ‘de deur uitgaan’, ‘andere mensen ontmoeten’, ‘sportief bewegen’ en ‘ beter leren tafeltennissen’.

UIT DE KRANT