Actief winnaar 2e periode

Afbeelding
Sport

Eelde – Zonder zelf in actie te komen kreeg Actief afgelopen zondag 5 mei de tweede periodetitel in de schoot geworpen. Dat mede door het enorme verschil in aantal wedstrijden waar de derde klasse B zondag al vanaf de eerste speeldag mee geconfronteerd wordt. ASVB – Titan vond eindelijk doorgang afgelopen zondag en de remise (2-2) zorgde er voor dat Peize de eerste periodetitel wint in plaats van Titan. 

De ploeg uit Nieuw Weerdinge had nog kans hierop als er met drie goals verschil gewonnen werd van ASVB. Het gevolg is dat Peize voor de tweede periodetitel niet meer meetelt en Actief was daar tweede geworden en wint dus deze nacompetitieplek om promotie naar de tweede klasse. Echter strijdt de ploeg van trainer Roland Beuvink na de matige resultaten van de afgelopen weken nog voor lijfsbehoud in de derde klasse, dus ook nacompetitie om degradatie behoort nog steeds tot de mogelijkheden voor de rood-witten uit Eelde-Paterswolde. Momenteel staat Actief negende, slechts één plaatsje boven de gevreesde streep naar onderen. Uitgerekend ASVB staat daaronder, met een iets slechter doelsaldo. De ploeg uit Blijham die met de remise ervoor zorgde dat Actief de eerste prijs van het seizoen won.

“Een bizarre situatie inderdaad”, aldus Beuvink. “Idealiter was een kleine zege van Titan nog mooier geweest, maar het is zoals het is. Mooi die periodetitel en dank voor je felicitaties, maar nu even totaal niet van belang. Eerste prioriteit ligt bij handhaving, daarna zien we wel verder”, aldus een realistische en strijdvaardige Beuvink over het komende competitieslot. Daarin wachten nog drie finales voor Actief. Dit weekend thuis tegen Noordster, daarna Pinkstermaandag uit naar Muntendam en op de slotdag thuis tegen Gieten. Welke nacompetitie daarna nog volgt is vooralsnog een vraagteken.

UIT DE KRANT