REGIO – Stichting Bolleboos organiseert op zaterdag 9 maart een benefietavond in de BuitenSocieteit aan het Paterswoldsemeer. De opbrengst van de avond is bedoeld voor de kinderen in Mtwapa in Kenia. Henk Marrink, voorzitter van de stichting, legt uit waarom hij tot dit idee is gekomen.

“Pakweg zeven jaar geleden was ik op vakantie in het land en kwam ik in aanraking met de school,” begint Marrink. “Ik zag er hoe kinderen van school werden gestuurd omdat ouders of andere verzorgers niet in staat waren het schoolgeld te betalen. Ik besloot dat ik daar iets aan wilde doen en vanuit die gedachte is Stichting Bolleboos opgezet.” De afgelopen jaren heeft de stichting aardig wat bereikt in het land. Zo is er onder andere een computerlokaal ingericht en zijn er van het ingezamelde geld schooluniformen aangeschaft. Daarnaast zijn er op het weeshuis afzonderlijke slaapvertrekken voor jongens en meisjes gerealiseerd. Het doel van het huidige project is om de kinderen veilig te laten vervoeren vanaf het weeshuis naar de school. “We hopen geld in te zamelen wat gebruikt kan worden om het vervoer van het weeshuis Baraka naar de Elite Academy in Ptwapa te bewerkstelligen. De prijzen voor brandstof zijn de laatste tijd enorm gestegen en wij hopen op deze manier een bijdrage te kunnen leveren.”

Stichting Bolleboos heeft verder steun uit onverwachte hoek gekregen. “Op een bezoek in Kenia ontmoette ik een Engelse dame die zich ook graag voor dit doel wilde inzetten. Zij ondersteunt ons sinds enkele jaren vanuit Engeland en vanuit die hoek zijn er ongeveer 30 sponsoren die ons steunen. We voeren regelmatig overleg en dat werpt zijn vruchten af.” Vorig jaar kreeg de stichting ook een steuntje in de rug van de Nederlandse Marine. “Toen kregen we van de Nederlandse Marine een eenmalige gift. Dit gebeurde in het kader van de missie die de marine uitvoerde ten opzichte van de piraterij in Somalië. Daar verbinden ze altijd een goed doel aan en vorig jaar waren wij dat.”

Henk Marrink hoopt echter dat het weeshuis op den duur zelfredzaam zal zijn. Een maatregel die daarbij helpt is de kleine kippenfarm die het huis onlangs is begonnen. Doel ervan is om zelf inkomsten te genereren. “Het belangrijkste is dat de kinderen een veilig weeshuis hebben. daarnaast hebben we echter ook de doelstelling om te investeren ten bate van de revliegtgionale economie rondom Mtwapa.”

De avond in de BuitenSocieteit aan het Paterswoldsemeer wordt gepresenteerd door niemand minder dan Jacques d’Ancona. Hij zorgt ervoor dat de veiling in goede banen verloopt. Daarnaast treden Eltje Doddema, de band Los Bomberos en DJ Willem Slagter op. Toegangskaarten kosten 35 euro per persoon, inclusief hapjes. Aanmelden kan via info@stichtingbolleboos.nl en een kaart kopen aan de deur kan ook. De avond begint om 21.00 uur.

Bolleboos