ZUIDLAREN – Stichting Recreatiebaden Tynaarlo is verheugd met het voorlopige startsein van wethouder Martin Kremers. De partijen hadden gisteren (dinsdag) een onderhoud, waarbij diverse zaken werden afgestemd. Voorzitter Harry ter Veen hoopt op korte termijn tot afspraken met de Vrienden van Lemferdinge en Leemdobben te komen, zodat het proces in gang kan worden gezet.

“Hier zijn we heel erg blij mee”, reageert Ter Veen. “In het gesprek met de wethouder hebben we aangegeven dat we streven naar maximale participatie van alle partijen. Met de Vrienden van Lemferdinge en Leemdobben proberen we gezamenlijk tot heldere afspraken te komen, zodat we vóór 1 december een concreet plan kunnen presenteren.”

Ter Veen en consorten denken zoals gezegd een bezuiniging van 2,5 ton te kunnen realiseren. Daar waar de gemeente Tynaarlo nu pakweg 9 ton kwijt is, is het doel om in 2017 op 650.000 euro uit te komen. “Dat is het uiteindelijke bedrag waarop we hopen uit te komen. We hebben nu al een soort conceptplan liggen, dat willen we de komende maanden concreet en gedetailleerd opleveren. Het is in feite uitwerken van wat we al bij de gemeente hebben neergelegd. We gaan met veel enthousiasme aan de slag.”

 

Vriezerpost-week27-p03.pdf - Adobe Acrobat Pro