EELDE- Zaterdag 2 juni organiseert de Vereniging voor Volksvermaken Eelde het jaarlijkse Bartjes Streektaalfestival in Herberg Oud Gemeentehuis in Eelde.

Er zijn optredens van De Kosters, ‘t Boertie oet Aalden en Egbert Meijers. De Kösters maken muziek uit de jaren 60,70 en 80 voorzien van Groningse teksten. Ook hebben ze een aantal eigen nummers gemaakt. Ze treden graag op voor een luisterend publiek. Het Boertie oet Aalden (Fokko Truin) woont in Wildervank maar is geboren in Aalden. Fokko komt met Drentse humor. Hij schrijft elk jaar nieuwe stukken in het Drents dialect. Is bekend van radio Noord en Radio Drenthe. Egbert Meyers die al vele optredens op diverse locaties in binnen en buitenland gaf, opnames voor radio en TV maakte is bovenal bekend als schrijver.

Zowel het Gronings als het Drents komt op dit streektaalfestival aan bod. Presentatie is in handen van Jan Luiken Bos. Toegangskaarten zijn af te halen of te reserveren bij Schultenweg 79a, tel: 050-309 28 10. Zie ook www.volksvermakeneelde.nl.