TYNAARLO – De schooldamteams uit de gemeente Tynaarlo hebben goed gepresteerd op de Drentse damkampioenschappen. Het team van OBS De Kooi Eelde-Paterswolde is 3e geworden. Het team van GBS De Lichtkring Zuidlaren 4e. Beide teams hebben zich geplaatst voor de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen die plaatsvinden op 18 mei.

Aan het Drentse Schooldamtoertooi, dat onlangs werd gehouden, hebben de beste 17 pupillenschoolteams (groepen 7 en 8) uit de Drentse gemeenten deelgenomen. De gemeente Tynaarlo was met 4 teams goed vertegenwoordigd: OBS De Kooi , CBS Holtenhoek 3 en 4; en GBS De Lichtkring.

Na 7 speelronden bleken de schoolteams CBS De Morgenster en OBS Goudvink – beide uit Hoogeveen – met een eerste en tweede plaats de sterkste. Direct daarna gevolgd door de schoolteams OBS De Kooi en GBS De Lichtkring Zuidlaren die als derde en vierde zijn geëindigd. Een knappe prestatie van deze twee schoolteams uit de gemeente Tynaarlo.

De 7 beste teams mogen door naar de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen op 18 mei! Met twee pupillenschoolteams één van OBS De Kooi en één van GBS De Lichtkring is de gemeente Tynaarlo sterk vertegenwoordigd.

 

Schoolkampioenschappen Drenthe